Nizip ilçesinde 2015 yılının ilk ‘Antep Fıstığı’ mahsulü yüzünü gösterdi.

Nizip’e bağlı İntepe köyünde yaşayan çiftçi Nüveren Danaoğlu, yılın ilk ‘boz fıstık’ mahsulünü Nizip Ticaret Borsasına getirdi. Çiftçi Danaoğlu, NTB Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyelerinin katıldığı bir tören ile yarım altınla ödüllendirildi.

BEKLENTİLER YÜKSEK

Nizip Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Sarı, “2015 yılı buğdayda, arpada ve diğer tarım ürünlerinde olduğu gibi fıstıkta da rekolte beklentisinin yüksek olduğu bir yıl. Nizip Türkiye’de fıstığın merkezi ve ekilebilir arazilerimizin yüzde 70’i fıstık arazisi durumunda, buna Karkamış’ı da dahil edebiliriz. Nizip denilince akıla ilk fıstığın gelmesi ona verdiğimiz değeri daha da arttırıyor. Bu vesileyle yılın ilk fıstığını borsamıza getiren çiftçimiz Nüveren Danaoğlu’nu çiftçilerimize teşvik olması için ödüllendireceğiz. Çiftçimizi tebrik ediyor ve bu hasat yılının çiftçilerimiz için verimli, kazançlı, hayırlı geçmesini diliyorum” dedi.

BİZE NASİP OLDU

İlk fıstığı getiren çiftçi Nüveren Danaoğlu ise, “İlk hasadı yapmak bu yıl bize nasip oldu. Bundan dolayı çok mutluyum çok emek verdik, çok çalıştık ve mahsulünü aldık çok şükür. Umarım bu yıl bizim için güzel geçer ve emeklerimizin karşılığını alabiliriz. Bende tüm çiftçilere bol ve bereketli hasatlar diliyorum” dedi. İNA