Gaziantep Üniversitesi dünyada ilk 1000’de

İspanya’da yerleşik ve kar amacı gütmeyen "Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC)" isimli bağımsız araştırma kuruluşuna bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren "Cybermetrics Lab" tarafından 2013 yılının Şubat ayı başında açıklanan “Dünya Üniversiteleri Webometrics Sıralaması”na göre; Gaziantep Üniversitesi, değerlendirmeye alınan Türkiye’deki 170 üniversite içerisinde 12.ci, dünyadaki 21000 üniversite arasında ise 912. sırada yer aldı. Harvard, Stanford ve Massachusetts Institute of Technology (MIT) üniversitelerinin her zamanki gibi ilk üç dereceyi paylaştığı sıralamada; Türkiye’den Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) 396.cı, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) 664.cü, Bilkent Üniversitesi 730.cu, ve Boğaziçi Üniversitesi (BOUN) ise 768.ci sırada yer aldı.

Konuya ilişkin olarak bir açıklama yapan Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, saygın ve kabul gören bir bağımsız değerlendirme kuruluşu tarafından yapılan bir “üniversiteler sıralamasında” Türkiye’deki üniversiteler arasında 12.ci, dünyadaki üniversiteler arasında ise 912. sırada gösterilmelerinden duyduğu mutluluğu ifade etti.

HEDEF BÜYÜZ

“Mevcut sıralamanın ‘etkililik’ alt kategorisinde Türkiye’deki üniversiteler arasında 3.cü olduğumuzu ayrıca belirtmek isterim" diyen Coşkun, "Türkiye’de kendini en iyi anlatan, toplumla ve sanayi ile içi içe kol kola yürüyen, bilimsel ve teknolojik araştırma yapıp sonuçlarını en etkin bir biçimde paylaşmaya çalışan bir yapımız var. Bütün bunlar aslında yoğun olarak yaptığımız ve gerçekleştirdiğimiz bilimsel, teknolojik, kültürel ve sosyal içerikli çalışmalarımızın sonuçlarının tescil edilmesinden başka bir şey değil. Bilimsel yayın sıralamalarında ilk 5 arasında olmamız, Yenilikçi Üniversiteler Sıralaması’ndaki yerimiz doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Ancak bunlarla yetinmeyeceğiz, daha da yükselmek için çaba sarf edeceğiz. GAÜN olarak hedefimiz ülke içindeki saygın tüm kategorilerde ön sıralarda, dünyada ise ilk 500 içerisine girmektir…” şeklinde konuştu.