Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi dün toplanarak trafikteki yoğunluğu azaltılması adına önemli bir karara imza attı. OSB Yönetimi, Gazetemizin gündeme getirdiği, fabrikaların işçi servislerinde mesai saatlerini değiştirmesi halinde, trafiğinin rahatlayacağı yönündeki haberlerimiz üzerine konuyu gündemine aldı. Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cahit Nakıboğlu başkanlığında toplanan OSB yönetimi, fabrikaların mesai saatlerini birbirinden farklı yapmaları yönünde tavsiye kararı aldı.

BU UYGULAMAYLA YOĞUNLUK AZALIR

Gaziantep Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı Selçuk İsmet Özcan'ın, trafikteki yoğunluğun azaltılması için sunduğu öneri herkesimden destek buldu. Bu konuda ilk adımı Organize Sanayi Bölgesi atarak, konuyu yönetim kurulu toplantısına taşıdı. Yönetim Kurulu toplantısı sonunda Gazetemize açıklamada bulunan OSB Başkanı Cahit Nakıboğlu, yönetimin bu öneriye sıcak baktığını belirterek, "Konuyla ilgili tavsiye kararı aldık. Fabrika sahiplerine duyuracağız. Fabrikaların vardiya saatlerini farklı saatlere almalarını isteyeceğiz. Herkes kendi vardiyasını değişik saatlere alırsa yoğunluk olmaz" dedi.

NAKSAN YARIM SAAT FARKLI

Fabrikalarda mesai saatlerine yılların verdiği bir alışkanlık olduğunu, işçilerin de bu saatleri artık benimsediğini belirten Cahit Nakıboğlu, "Biz Naksan olarak diğer fabrikalardan mesai saati olarak yarım saat farklıyız. Trafikteki yoğunluğu gördüğümüz için zaten farklı saat uyguluyorduk. Şimdi bu farklı saat uygulamasını diğer fabrikaların da gündemine alıp, zamandan tasarruf etmelerini isteyeceğiz" diye konuştu.

TAVSİYE KARARINI DUYURACAĞIZ

Yönetim toplantısında tavsiye kararı alındığını belirten Nakıboğlu, "Biz Organize yolu için böyle bir karar aldık. Hayırlısını diliyoruz. Organize Sanayi Bölgesi'nde 850 tane fabrikamız var. 120 bin işçi çalışıyor. Amacımız servislerin trafikte yoğunluk oluşturamayacakları saatlerde trafiğe çıkmaları. Her fabrikaya bu tavsiye kararını duyuracağız. İnşallah bu tür karar ve uygulamalarla trafik yoğunluğunun önüne geçilir" şeklinde konuştu.

ÖNERİ DESTEK BULMUŞTU

Gaziantep Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı Selçuk İsmet Özcan'ın, trafikteki yoğunluğun azaltılması için sunduğu öneriye Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, Güneydoğu Anadolu ihracatçı Birlikleri Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, İşadamı Burhan Cahit Bingöl, Minibüscüler Odası Başkanı Sofu Çolak, Özel Halk Otobüsleri A.Ş. Başkanı Hasan Basri Dündar da destek vermişti.

Meral KINACILAR