1. lige terfi maçlarının ilk ayağı olan yarı final bölümünde idareciler ve taraftarlarıyla Ankara'ya çıkartma yapan Şahinbey Belediyespor Voleybol takımı turnuvanın ilk günü zorlu rakibi Sivas 4 Eylül Belediyespor takımı ile karşılaştı.

Yarı final grubunda Sivas 4 Eylül Belediye Spor, Bornova Anadolu Lisesi ve de Düzce Belediye takımları ile mücadele edecek olan Şahinbey Belediyespor voleybol takımı turnuvanın ilk günü Sivas temsilcisiyle oynadığı maçı 3-1 kazanarak büyük moral ve avantaj sağladı. Ankara Selim Sırrı Tarcan Spor Salonundaki maçta Gaziantep'ten takımlarını desteklemek için gelen taraftarının büyük coşkusuyla ilk setten itibaren sahaya ağırlığını koyan "Filenin Şahinleri" ilk seti 25-21 kazanmasını bildi. Zevkli ve de çekişmeli geçen maça ilgi oldukça büyük olurken, protokolde; Şahinbey Belediye Gençlik Spor Voleybol Takımı Başkanı Sayın Mehmet Demirbaş, Voleybol Şube Başkanı Sayın Hayri Özhelvacı, Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sayın Ömer Şiran, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkan Vekili Sayın Akif Üstündağ ve Türkiye Voleybol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Ahmet Göksu vardı.

Birinci seti kazanarak maça hırslı ve istekli başlayan Şahinler, ikinci sette de bu isteklerini sahaya yansıtarak seti 25-22 kazandı.

Üçüncü sette; başa baş giden ve çok mücadeleli olan set 25-23 Sivas’ın galibiyeti ile sonuçlanırken setlerde durum 2-1 oldu.

Dördüncü sete etkili servisleriyle başlayan Filenin Şahinleri yaptığı bloklarla seti 25-21 ve de maçı 3-1 kazanarak önemli bir avantaj sağladı.

Maçtan sonra kısa bir açıklamada bulunan voleybol şube başkanı Hayri Özhelvacı şu açıklamalarda bulundu. “Adrenali çok yüksek olan bu maçı iyi bir oyunla kazanmasını bildik. Hedefimiz 3 maçımızı da kazanıp adımızı finale yazdırmak. Bunu başaracak güce de sahibiz” dedi.

HABER MERKEZİ BÜLTEN