Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi, ÇEKÜL Vakfı ve Büyükşehir Belediyesi Kamil Ocak Stadı için önemli bir çalışma başlattı. Kamil Ocak Stadının yıkılıp yerine yapılması öngörülen meydan ve diğer donatılar için mimarlık fakültesi öğrencileri arasında proje yarışması açıldı. 137 öğrenci ve genç mimarın katıldığı Kamil Ocak Stadyu Alanı ve Çevresi Fikir Çalıştayı'nda en güzel 5 proje seçilecek. İlk 5 projeye 2500 TL ödül verilirken, bu projeler uygulama projesine fikir ve yön verecek.

3 ÜNİVERSİTENİN MİMARLIK ÖĞRENCİLERİ KATILDI

Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkanı Sıtkı Severoğlu, Gaziantep Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Zirve Üniversitesi mimarlık fakültelerinde okuyan öğrenciler ve genç mimarlar katıldığı fikir çalıştayının Gaziantep Üniversitesi atölyelerinde start aldığını söyledi. 3 gün sürecek çalıştayın Pazar günü akşam saat 18:00'de sona ereceğini belirten Sıtkı Severoğlu, "8 Kasım'da jüri toplanacak. 5 projeyi seçecek. Bu 5 projjenin her birine 2500 TL ödül verilecek" dedi.

Sıtkı Severoğlu, Kamil Ocak Stadyumu'nun yerine yapılacak meydan ve sosyal donatılar için en iyi fikri ortaya çıkarmaya çalıştıklarını belirtti. Meral KINACILAR