Zirve Üniversite Türkiye’nin En Girişimci ve En Yenilikçi ilk 50 Üniversite Arasında

TÜBİTAK tarafından, üniversitelerin girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre sıralandığı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2015 yılı sıralaması Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından TÜBİTAK’ta düzenlenen basın toplantısında açıklandı. Kurulduğu günden bu yana gelişmeye ve adından söz ettirmeye devam eden Zirve Üniversitesi ilk 50 üniversite arasında kendine yer buldu.

NAKIBOĞLU TEBRİK ETTİ

Zirve Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Taner Nakıboğlu, “2009 yılında kurulan Zirve Üniversitesi başta Mütevelli Heyet Üyelerimiz, çalışanlarımız, öğrencilerimiz ve gönül verenlerin destekleriyle başarılarını yıldan yıla arttırmaktadır. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından açıklanan “Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi” sıralamasında Üniversitemiz tüm üniversiteler arasında ilk 50’ye girmiş bulunmaktadır. Hedefimiz önümüzdeki dönemlerde de daha yukarlardaki bir başarıyı yakalamaktır. Bu Başarımızdan dolayı emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” açıklamasında bulundu.

ALTYAPI ÖNEMLİ

Her yıl gelişmeye devam ediyoruz diyen Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, “ Bilimsel ve teknolojik gelişmeleri gerçekleştirmek üniversitelerin fiziki ve teknolojik altyapısıyla mümkündür. Zirve Üniversitesi olarak teorik eğitimin yanında Pratik eğitimi de kurmuş olduğumuz laboratuvarlarımızda veriyoruz. Öğrencilerimiz akademisyen arkadaşlarımızla bir araya gelerek buralarda çalışma imkanı buluyor. TÜBİTAK’ın açıklamış olduğu sıralamaya göre ilk 50 içinde yer almamız genç bir üniversite olmamıza rağmen doğru işler yaptığımızın bir göstergesi. İleriki yıllarda ilk 10 arasına girmek için elimizden geleni yapacağız” dedi. BÜLTEN