Kentte kamyonetiyle taşımacılık yapan 64 yaşındaki Yaşar Çapan, trafik cezalarını ve akaryakıta gelen zamları protesto etmek için üzerine afişler astığı kamyonetini, önüne bağladığı eşekle çekti. Görenleri şaşırtan protestoyu yapan Çapan, "Sürekli ceza ödemekten ve mazot parası yetiştirememekten bunaldım, tepkimi bu şekilde gösteriyorum" dedi.
ZAMLAR BIKTIRDI
İnşaatlarda kalıpçılık yaparken birlikte çalıştığı kişiler tarafından dolandırıldığını ileri süren Yaşar Çapan, 1 yıl önce aldığı kamyonetle nakliyecilik yapmaya başladı. Çapan, taksitlerini ödemekte zorlandığı kamyonetine aldığı akaryakıtın zamlanmasını ve sık sık aşırı hız ve fazla yük nedeniyle kesilen cezaları protesto için bugün kiraladığı eşeği afişler astığı kamyonetinin önüne bağlayarak trafiğe çıktı.
HEP CEZA HEP CEZA
Üzerine yaşam hikayesinin ve sıkıntılarının yazıldığı pankartları astığı kamyonetinin önüne bağladığı eşekle yürüyen ve boynuna; 'Çapulcu bir nefer geliyor, saldırın benim polislerim' yazılı döviz asan Yaşar Çapan, akaryakıta yapılan zamları ve sık sık kesilen trafik cezalarını protesto etmek için böyle bir yönteme başvurduğunu ifade etti. Daha öncel kalıpçı ustalığı yaptığını söyleyen 6 çocuk babası Çapan, ortakları tarafından kandırıldığını ve elindeki 700 bin liralık kalıp malzemesinin alındığını ileri sürerek, şunları anlattı:
CEZALAR KESİLSİN
"Ben kalıpçı ustasıydım, patrondum, ortağım başkalarıyla bir olarak sahte çek ve senetle elimden 700 bin liralık malımı aldı. Ben daha sonra taksitle kamyonet alarak nakliyatçılık yapmaya başladım. Ama sürekli 'Hızlı gittin, yavaş gittin, aşırı yük yükledin' denilerek sürekli ceza yemeye başladım. Şimdi cebimde 10 tane ceza kağıdı var. Mazota her gün zam geliyor. Perişan hale geldim ve şimdi bir kapıcı dairesinde yaşıyorum. Benim çilem bu, benim çektiğim bu. Haklarımın aranmasını, beni bu hallere düşüren adamların cezalarını çekmesini istiyorum."
EŞEĞİ 50 TL'YE KİRALADI
Protesto amacının siyasi olmadığını vurgulayan Çapan, kamyonetini çektiği eşeği de günlük 50 lira karşılığı kiraladığını kaydetti. Şaşkınlıkla karşıladıkları protestoyu cep telefonlarıyla görüntüleyenlerin yanı sıra yoldan geçen araç sürücüleri de korna çalarak Çapan'a destek verdi.
Kentte kamyonetiyle taşımacılık yapan 64 yaşındaki Yaşar Çapan, trafik cezalarını ve akaryakıta gelen zamları protesto etmek için üzerine afişler astığı kamyonetini, önüne bağladığı eşekle çekti. Görenleri şaşırtan protestoyu yapan Çapan, "Sürekli ceza ödemekten ve mazot parası yetiştirememekten bunaldım, tepkimi bu şekilde gösteriyorum" dedi.ZAMLAR BIKTIRDIİnşaatlarda kalıpçılık yaparken birlikte çalıştığı kişiler tarafından dolandırıldığını ileri süren Yaşar Çapan, 1 yıl önce aldığı kamyonetle nakliyecilik yapmaya başladı. Çapan, taksitlerini ödemekte zorlandığı kamyonetine aldığı akaryakıtın zamlanmasını ve sık sık aşırı hız ve fazla yük nedeniyle kesilen cezaları protesto için bugün kiraladığı eşeği afişler astığı kamyonetinin önüne bağlayarak trafiğe çıktı.HEP CEZA HEP CEZAÜzerine yaşam hikayesinin ve sıkıntılarının yazıldığı pankartları astığı kamyonetinin önüne bağladığı eşekle yürüyen ve boynuna; 'Çapulcu bir nefer geliyor, saldırın benim polislerim' yazılı döviz asan Yaşar Çapan, akaryakıta yapılan zamları ve sık sık kesilen trafik cezalarını protesto etmek için böyle bir yönteme başvurduğunu ifade etti. Daha öncel kalıpçı ustalığı yaptığını söyleyen 6 çocuk babası Çapan, ortakları tarafından kandırıldığını ve elindeki 700 bin liralık kalıp malzemesinin alındığını ileri sürerek, şunları anlattı:CEZALAR KESİLSİN"Ben kalıpçı ustasıydım, patrondum, ortağım başkalarıyla bir olarak sahte çek ve senetle elimden 700 bin liralık malımı aldı. Ben daha sonra taksitle kamyonet alarak nakliyatçılık yapmaya başladım. Ama sürekli 'Hızlı gittin, yavaş gittin, aşırı yük yükledin' denilerek sürekli ceza yemeye başladım. Şimdi cebimde 10 tane ceza kağıdı var. Mazota her gün zam geliyor. Perişan hale geldim ve şimdi bir kapıcı dairesinde yaşıyorum. Benim çilem bu, benim çektiğim bu. Haklarımın aranmasını, beni bu hallere düşüren adamların cezalarını çekmesini istiyorum."EŞEĞİ 50 TL'YE KİRALADIProtesto amacının siyasi olmadığını vurgulayan Çapan, kamyonetini çektiği eşeği de günlük 50 lira karşılığı kiraladığını kaydetti. Şaşkınlıkla karşıladıkları protestoyu cep telefonlarıyla görüntüleyenlerin yanı sıra yoldan geçen araç sürücüleri de korna çalarak Çapan'a destek verdi.