Gaziantep Üniversitesi Araştırma Hikmet ve İlim Topluluğu tarafından, Diyanet İşleri Başkanlığı Manisa Eğitim Merkezi Eğitim Uzmanı Hüseyin Öresin’in konuşmacı olarak katıldığı “Ahlak Merkezli İletişim” adlı konferans düzenlendi.

GAÜN İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansta konuşan Araştırma Hikmet ve İlim Topluluğu Danışmanı Mustafa Ünverdi, her an başkalarıyla iletişim halinde olduğumuzu ve bu iletişimin ahlak merkezli olması gerektiğini söyledi. Ahlakın bütün insanların davranışlarında zemin teşkil ettiğini belirten Diyanet İşleri Başkanlığı Manisa Eğitim Merkezi Eğitim Uzmanı Hüseyin Öresin, ahlak problemlerinin yaşanmasının ana nedeninin hız ve haz çağında olmamızdan kaynaklandığını ifade etti.

HIZ VE HAZ ÇAĞI

Hız ve haz çağının ahlaki ilkeleri taşıyamadığını ifade eden Öresin, ahlak ilkelerinin bir ağırlığı ve insanı yönetme gücü olduğunu belirterek, hızın bu gücü bir şekilde kabul etmediğini söyledi. Ahlak probleminin insanın bütün ilişkilerini etkilediğini söyleyen Öresin, ahlak probleminin insanın bütün hayatını çekilmez kıldığını belirterek, bir insan ahlaklı olmadığında, ahlaki ilkelerini egemen kılmadığında, davranışlarının merkezine almadığında problemlerin ortaya çıktığını vurguladı.

YÜZLEŞMEK ÖNEMLİ

Üniversiteyi sadece bilgi üreten değil, ahlak üreten bir müessese olarak görülmesi gerektiğini ifade eden Öresin,“Din ve ahlak merkezli, sorgulayan bir toplum olmalıyız. Sorgularken de neyi niçin sorguladığımızı bilmemiz gerekiyor. Çözüm uzun bir süreçtir. Dolayısıyla ahlaki problemlerimizden kurtulup, erdemli bir toplum olabilmek için yüzleşmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu. BÜLTEN