Şehitkamil Belediye meclis toplantısı başkan Rıdvan Fadıloğlu başkanlığında yapıldı. 16 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında, faaliyet raporu görüşüldü. CHP'li meclis üyeleri faaliyet raporuna ret oyu kullandı. Meclis üyesi Ahmet Baydilek faaliyet raporuyla ilgili konuşmasında, yeşil alanların azlığına değindi, sağlıksız ekmek üretiminden yakındı. Baydilek, "İlçemizde çok iyi çok kaliteli ekmek yapılmıyor. Fakir- fukara sadece ekmek yiyor, onu da kaliteli yesin" dedi.

HUZURA KAVUŞMAK ÖNEMLİ

Ekip ruhunun önemine değinen Baydilek, 800 bin nüfuslu ilçede yeşil alanların azlığından yakındı. Baydilek, kültürel ve sanatsal etkinliklerin artırılması gerektiğini belirtti. Gaziantep'in terör olaylarıyla anılmasından rahatsızlık duyduklarını belirten Baydilek, "Bombacıların eylem hazırlığı içinde olduğu bir kent olarak anılmak istemiyoruz. Huzura kavuşmak için hep birlikte çalışmalıyız" dedi.

YENİ DÜZENLEMELER ŞART

Baydilek, bazı kavşakların kazalara davetiye çıkardığını belirterek, "Abdulkadir Aksu'yu İpekyoluna bağlayan kavşak işlevsel hale geldi. Başpınar istikameti, Fevzi Çakmak girişinde yeni düzenlemeler şart" dedi.

Zeynel Güçyetmez de, imar plan tadilatlarının fazlalığına değindi. Güçyetmez, "Çarpık yapılaşma arttı. 10 yıl olmasına rağmen İpekyolu kentsel dönüşüm hayata geçirilmedi. Eğitim ve sağlık alanları yeterince artırılmadı. Arsa satışları bundan sonra yaşayacak nüfusa yeşil alan bırakmayacak. Bu nedenle arsa satışları uygun değil. Şeffaflık konusunda yeterli özen gösterilmiyor. Belediye rutin işlerden başka iş yapmıyor. Prestij proje hayata geçirilmiyor" dedi. Ak Parti Meclis üyesi Halil Uğur, Ahmet Baydilek'e yapıcı eleştirilerinden dolayı teşekkür etti. Başkan Fadıloğlu ise, eleştirilerin haklı yönleri olduğu gibi kabul edilmeyecek yönleri de olduğunu anlattı.

Faaliyet raporu oylanırken, başkanlık koltuğuna Memik Terlemez geçti. Faaliyet raporu CHP grubunun ret oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. Meral KINACILAR