Ak Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin, Ak Parti il Başkanı Ahmet Uzer ve merkez ilçe belediye başkanları MHP'ye taziye ziyaretinde bulundu. Ziyaretin sonunda Karataş ve Gazikent'in ilçe olma konusu gündeme geldi. MHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Erzin'in, 'nüfusu bizim yarımız kadar olmayan illerde merkez ilçe sayıları 3-4 iken bizde halen iki tane merkez ilçe var' sözleri üzerine Ak Parti il Başkanı Ahmet Uzer, Şahinbey'den Karataş'ın, Şehitkamil'den ise Gazikent'in bölünerek ilçe olmasına şiddetle karşı olduklarını söyledi. Uzer, "Ayrı ilçeler büyük bir masraf getirecektir" dedi. Fatma Şahin de, "Karataş ve Gazikent ilçe olursa, hizmet ve güç bölünür" dedi.

OLUMSUZ GÖRÜŞ BİLDİRDİK

Ak Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin, Ak Parti il Başkanı Ahmet Uzer, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğzu ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu dün MHP'ye taziye ziyaretinde bulundu. Ziyaret sonunda, MHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Erzin'in 'nüfusu bizim yarımız kadar olmayan illerde merkez ilçe sayıları 3-4 iken bizde halen iki tane merkez ilçe var' şeklindeki sözlerine katılmadığını söyleyen Ahmet Uzer, "Bu konuyla ilgili görüşümüz alındı. Bakan ve milletvekillerinin de görüşü alındı. Biz parti olarak ilçe sayısının artmasının şehre fayda getirmeyeceği kanaatindeyiz. Yani bunların etki alanını daraltmadan ziyade ilçeyi ikiye böldüğün zaman ayrı ayrı kaymakam, ilçe müdürlükleri ayrı meclisler, ayrı belediye binası, bence ağzı çoğaltmak hizmet noktasında o şehre bir artı katkı getirmiyor. Ben şahsen olumsuz görüş bildirdim" dedi.

BÖLÜNMENİN FAYDASI

Mustafa Erzin ise, "Hizmet noktasında değil, hizmet noktasında sizinle aynı düşünüyorum. Fakat demokrasinin temel unsuru olan siyasi partilerin kendi içerisinde birtakım basit ama önemli sorunlar getiriyor. Nasıl diyelimki, herhangi bir merkez ilçe, partinin üye sayısından veya delege sayısından salt çoğunluğa ulaşılıyor. Bu defa partilerin örneğin il kongresi yapılacağı zaman herkes dönüyor o ilçe başkanının veya o ilçe teşkilatının ordaki delege yazımında kimlerin etkili olduğunu, ağzının içine bakmaya başlıyor veya siyasi partiler belediye başkan adaylarını veya milletvekillerini temayül yoklaması ve ön seçimle belirlemek zorunda kaldığında gözler oralara çevriliyor. Belki bölünmede böyle bir fayda hasıl olabilir. En azından güç dağılınca orantısız güç kullanma azabilir" diye konuştu.

AYRI İLÇE DEMEK MASRAF DEMEK

Büyükşehir yasasından önce kendilerinden bu konularla ilgili yapılan toplantıda görüş alındığını söyleyen Uzer, "Ayrı ilçeler büyük bir masraf getirecektir. Şube müdürlüğü olabilir. Bakanımız başta olmak üzere hepimizin ortak görüşü bölünmesin yönündeydi. Şehitkamil'den Gazikent'i, Şahinbey'den Karataş'ı ayıralım dediler. Şiddetle yanlış olduğunu söyledik. Popülizm yapmadık. Yoksa bizim 3-4 arkadaşımıza daha makam mevki çıkar. Bence doğru değil. Bu defa ilçeye kaymakam atanacak, kaymakamlık binası, belediye binası yapılacak. Tarım ilçe, milli eğitim müdürü, sağlık müdürü, müdür müdür müdür. Günah yahu. Bunlara bina yapacaksın, makam arabası vereceksin" dedi. Fatma Şahin de, "Hizmet ve güç bölünüyor. Yeterince mali destek ve yetki verince zaten hizmet yapılıyor" dedi.

Meral KINACILAR