Türkiye İstatistik Kurumu Gaziantep Bölge Müdürlüğü Şahinbey ve Şehitkamil ilçesinin nüfus sonuçlarını değerlendi. Şahinbey’in 2015 yılı nüfusunun 57 ilin toplam nüfusundan daha büyük olduğuna vurgu yapılan açıklamada, Şehitkamil’in nüfusunun ise 51 ilin toplam nüfusundan daha büyük olduğu belirtildi.

ŞAHİNBEY'DE ERKEK NÜFUS FAZLA

Nüfusu 870 bin 493 olan Şahinbey'de, bu rakamın 438.809’unu erkek ve 431.684’ünü kadın oluşturdu. Erkek nüfusun toplam nüfus içindeki payı yüzde 50,4 olurken kadın nüfusun payı ise yüzde 49,6 oldu. Ayrıca Şahinbey’in 2015 yılı nüfusunun 57 ilin toplam nüfusundan daha büyük olduğuna vurgu yapıldı.

TRABZON'U GEÇTİ

Şahinbey’in toplam nüfusu, 30 büyükşehir içinde 6 büyükşehirden de daha büyük nüfusa sahip oldu. Şahinbey, 870 bin nüfusuyla büyükşehir olan Eskişehir, Mardin, Malatya, Trabzon, Erzurum ve Ordu illerinden daha büyük nüfusa sahip oldu. Ülkemizin ilçe nüfuslarıyla karşılaştırıldığında ise Şahinbey 3. büyük ilçe oldu. En büyük nüfusa sahip ilk beş ilçe sırasıyla Çankaya (Ankara), Keçiören (Ankara), Şahinbey, Osmangazi (Bursa) ve Seyhan (Adana) oldu. Seyhan’dan sonra en büyük ilçe İstanbul ili Küçükçekmece ilçesi oldu.

ŞEHİTKAMİL DE BÜYÜYOR

Şehitkamil İlçesi, 51 ilin toplam nüfusundan daha büyük. Gaziantep'in ikinci büyük ilçesi ise 726.831 olan nüfusuyla Şehitkamil oldu. Gaziantep il nüfusunun yüzde 82,7’sini Şahinbey ve Şehitkamil ilçeleri oluşturdu. Üçüncü büyük ilçe ise 137.878 olan nüfusu ile Nizip oldu. Şehitkamil’in nüfusunun ise 51 ilin toplam nüfusundan daha büyük olduğuna vurgu yapıldı.

ŞEHİTKAMİL'DE ERKEK NÜFUS ÖNDE

Şehitkamil toplam nüfusunun 369.244’ünü erkek ve 357.587’sini kadın nüfus oluşturdu. Erkek nüfusun toplam nüfus içindeki payı yüzde 50,8 olurken kadın nüfusun payı ise yüzde 49,2 oldu Ülkemizin ilçe nüfuslarıyla karşılaştırıldığında Şehitkamil 9. büyük ilçe oldu. En büyük nüfusa sahip ilk sekiz ilçe ise sırasıyla Çankaya (Ankara), Keçiören (Ankara), Şahinbey, Osmangazi (Bursa), Seyhan (Adana), Küçükçekmece (İstanbul), Bağcılar (İstanbul) ve Esenyurt (İstanbul) oldu. Şehitkamil’den sonra en büyük nüfusa sahip ilk iki ilçe İstanbul Ümraniye ve Pendik oldu. HABER MERKEZİ