Bir restoranda düzenlenen program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Vali Ali Yerlikaya, konuşmasında, bütün şehitleri rahmetle andığını belirterek, "Ruhları şad olsun. Allah, onların şefaatlerini neslimizden eksik etmesin. Gazi şehrimizde 277 şehit ailemiz var. 233 ailemiz merkezde." dedi. Şehit ailelerinin il protokolünce sürekli ziyaret edilerek ihtiyaçlarının sorulduğunu anlatan Yerlikaya, bu ziyaretlerin sadece bu haftaya özgü olmadığını belirtti.

sehit2.jpgYerlikaya, 277 ailenin devletle, milletle olan meselelerinde hemen ulaşabileceği il protokülünden bir kardeşi olduğunu vurgulayarak, bu ailelerin birbirlerine ev ziyaretleri gerçekleştirdiğini aktardı. Vali Yerlikaya, buna "işlemlerini yürütme kardeşi" dediklerini söyledi.

Şahinbey Belediyesinin şimdiye kadar 42 bin genci uçakla Çanakkale'ye götürdüğünü ve Deniz Zaferi'nin yaşandığı yerleri gezdirdiğini dile getiren Yerlikaya, bu yıl da 20 binin üzerinde kişinin götürüleceğini dile getirdi.

heti1-001.jpg

Şehit ailelerine konut yapılacak

Yerlikaya, Gaziantep Mavi Kent'te Şahinbey Belediyesinin tespit ettiği bir arsa üzerinde TOKİ ile işbirliği halinde 644 şehit ailesine konut yapılacağını belirterek, "2 artı 1, 3 artı 1 olacak. 2 artı 1'ler için peşinat yok, 3 artı 1'ler için 10 bin lira peşinat var. TEFE, TÜFE yok, vade farkı yok. Siz içine oturduğunuz zamanki toplam maliyet 240 aya bölünecek. Tek şart daha önce TOKİ'den istifade etmemiş olmak ama üzerinde tapu olabilir. Şehit ailelerine güzel bir site yapılmış olacak." diye konuştu.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer de şehit aileleriyle olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, Çanakkale'de başlayan bu süreçte ülkenin bölünmez bütünlüğü için terörle mücadele eden ve yurdun dört bir yanında yine ülke için can veren bütün şehitleri minnetle rahmetle andığını söyledi.

Koçer, birlik ve beraberliğin önemini belirterek, "Ülkemizin birliğini ve beraberliğini bozmaya yönelik hain emelleri tek tek ortadan kaldıracak ve hain elleri hep birlikte birlik ve beraberlik içerisinde yok edeceğiz." dedi.

sehit3.jpg

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de toplantıda hem büyük bir onur ve şeref, hem de bir burukluk olduğunu dile getirdi. Türk milletinin "Çanakkale geçilmez" diyerek dünyanın en büyük ordularına karşı bütün hesapları bozduğunu vurgulayan Şahin, bunun kaynağının bu milletin imanı olduğunu söyledi.

Türklerin herhangi bir millet olmadığını kaydeden Şahin, "Her zaman için bir ve beraber olup bize gelen tuzakları bozmaya, bizim topraklarımız üzerine, bağımsızlığımız, istiklalimiz, istikbalimiz, geçmişimiz ve geleceğimiz üzerine oyunları bozmak üzere bir irade gösterdik. Bu iman gücümüz olmasa bu coğrafyada efin tefin olmuştuk." ifadesini kullandı.

- "Ümmet bize bakıyor, biz şehit ailelerine bakıyoruz"

"Siz şehit aileleri, gözümüzün nurusunuz, başımızın tacısınız." diyen Şahin, "Fransız, Alman, İngiliz askerine karşı duruş çok daha kolaydı. Bir düşman vardı, buna karşı topraklarımızı koruma mücadelesi verdik ama 15 Temmuz'da düşman kendi içimizden çıktı. Kendi tankımızla, kendi tüfeğimizle, kendi kendimizi vurmaya çalışan daha da büyük daha da derin bir tuzakla karşılaştık. Şehitlerimizin şefaatini yüce mevlam bizlerden eksik etmesin. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 15 Temmuz'da o karanlık geceyi, o bitmeyecek sandıkları o tuzakları sabah aydınlıklarla, gece selalarla değiştiren yüce bir milletin evlatlarıyız. Sizin o sabrınızın karşısında başımızı önümüze eğiyoruz ve ayaklarınızın altından öpüyoruz. Bütün ümmetin bize baktığı bir dönemde biz de size bakıyoruz." diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa Yıldırım da şehit aileleriyle beraber olmanın kendileri için şeref olduğunu kaydetti.

İl protokolünün konuşma yaptığı sırada, şehit çocukları için de başka bir salonda palyaço gösterileri düzenlendi.