Gaziantep TÜM BEL-SEN Şube Başkanı Ebubekir Hançerkıran, kapanan İl Özel İdaresi çalışanlarının maaşlarının ödenerek mağduriyetlerinin giderilmesi ni istedi.

Gaziantep Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL- SEN) Şube Başkanı Ebubekir Hançerkıran, son yapılan yerel seçimlerden sonra İl özel idarelerinin kapanarak, büyükşehir belediyelerine bağlandığını söyledi. Hançerkıran, "Bu süre zarfında birçok çalışanımız havuza düşerek, çalışma yerleri dahi belli olmamıştır. Bu süreçte, son olarak ayın yirmisi olmasına rağmen çalışan memur arkadaşlarımız hala maaşlarını alamayarak mağdur edilmişlerdir. Birçok çalışan arkadaşımız bu olumsuz durum karşısında birçok sıkıntıyla karşı karşıya kalmışlardır. Maaşlarının alınmadığı gibi, daha hala kadroları da belirlenmemiştir. Bir yasa yaparken çalışan emekçilerde mağdur etmemek gerekir. Âmâ maalesef alelacele yapılan kanunlarla, çalışanların durumu göz önüne alınmadan yapılınca bu olumsuz tablolar ortaya çıkmaktadır. Buradan siz basın aracılığıyla yetkilere seslenmek istiyorum. Çalışan arkadaşlarımızın bir an evvel bu mağduriyetlerinin giderici adımları atmalarını istiyoruz. Birçoğunun, banka borçlar bulunmakdadır. Okuyan çocukları bulunmaktadır. Büyük çoğunluğu kiralarda oturmaktadır. Tek gelir kaynakları aldıkları maaşlarıdır. Onun için, başta Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere tüm yetkilileri göreve davet ediyoruz.” dedi.

Hançerkıran, “İl Özel idaresinden çalışan arkadaşların büyük çoğunluğu Oğuzeli belediyesine verilerek buradan atıl görevlerde bulunmaktadırlar. Oysa hepsi bilgi ve birikimi yüksek olan arkadaşlardır. Bu olumsuz durumun en kısa zamanda giderileceği inancını taşımaktayız” dedi.

Hançerkıran, bu durumun takipçisi olacaklarını, gerekirse sendika olarak bu durumu yargıya da taşıyacaklarını ifade etti. Haber Merkezi