Büyükşehir Belediye Meclis toplantısı Meclis Başkan Vekili Osman Toprak başkanlığında yapıldı. 43 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında İl genel meclisinden devrolan gündem maddeleri iptal edilirken, aynı zamanda tartışma da yarattı.

SUCU TEKNİK BİLGİ İSTEDİ

Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında İl Genel Meclisi'nden devrolan ve gündemin 19. maddesi olan Oğuzeli İlçesi, İkizkuyu Köyü, Ada 102, parsel 27'de kayıtlı taşınmazın akaryakıt ve LPG satış ve servis istasyonu ve konut dışı kentsel çalışma alanı nazım imar planı maddesi görüşülürken söz alan CHP'li Meclis üyesi Mehmet Sucu, "Bu il genel meclisinin aldığı bir karar. Burada yetki gaspı yapıyoruz. Önce askıya çıkmalı. Bu madde benim biraz garibime geldi. Bu madde ile ilgili teknik bilgi istiyorum" dedi.

BURASI TARTIŞMA YERİ DEĞİL

Osman Toprak ise Mehmet Sucu'ya, "Siz de imar komisyonundaydınız. Orada muhalefet şerhi bile koymadınız. Bu madde komisyonda tartışıldı" dedi.

Mehmet Sucu, "Meclisi bilgilendirmek zorundayız. Teknik anlamda arkadaşların bilgilenmesini istiyorum. İl Genel meclisinin almış olduğu kararı askıya çıkartmak zorundasınız. Askıya çıktıktan sonra itirazlar olursa ona göre karar alırsınız. İtiraz red veya kabul ederseniz. İl genel meclisinde karar alındı ancak askı süresine ulaşmadan özel idare kapandı. Kapandığı için bu kararın büyükşehirde askıya çıkması gerekiyor." diye ısrar edince, Osman Toprak, "Burası oylama yeri, tartışma yeri değil" diyerek gündem maddesini oylamaya sundu. Komisyonda reddedilen madde CHP'lilerin red oylarına karşılık oy çokluğu ile meclisten geçti. Sucu, Toprak'ın tutumunu eleştirerek, "Gündem maddeleri tavsiye niteliğinde meclise sunulur, menfi ve müsbet olarak meclis üyeleri görüş bildirir. Biz gündem maddelerini burada görüşmeyeceğiz de nerede görüşeceğiz?" dedi.

MECLİSTE PERSONELİN BULUNMA ZORUNLULUĞU YOK

Osman Toprak ise, "Meclis üyeleri meclis toplantısına katılmak zorundadır, ancak personelin katılma zorunluluğu yoktur. Dolayısıyla teknik bilgi verme zorunluluğuda yoktur" dedi.

Yine İl genel meclisinden gelen ve komsiyonda reddedilen gündemin 20. maddesi olan Yeşilköy Köyü ada 102, parsel 27'de kayıtlı taşınmazın akaryakıt ve LP satış ve servis istasyonu ve konut dışı kentsel çalışma alanı nazım imar planı maddesi de oy birliği ile kabul edildi. Meral KINACILAR