CHP'de genel merkezin yenilik hamlesiyle harekete geçip il başkanlığına Sait Köse'yi atamasından sonra partide işler karıştı. Yenilik istemeyen bazı partililer, başkanın mevcut yönetimin içerisinden seçilmesi gerektiği yolunda karar aldı. Olağanüstü toplanan yönetim Mehmet Gökdağ’dan boşalan il başkanlığına oy birliğiyle Miktat Yıldırım’ı seçti. Dün toplanan il danışma kurulundan, 'Mevcut yönetim devam etsin, başkan da mevcut yönetim içinden seçilsin, atama değil ön seçim' diye karar çıkması şaşkınlık yarattı.

Danışma kurulunun ardından toplanan yönetim kurulundan da benzer yönde karar çıktı. Kararı değerlendiren Milletvekili Mehmet Şeker, "Sait bey gelirse partiye koymayalım diyorlarmış, ayıp şeyler bunlar. Kimse hukukun dışına çıkamaz kimseyi de hukukun dışına çıkarttırmayız" derken, Akif Ekici, 24 asil, 24 yedek yönetimden çok sayıda istifa olduğunu belirterek, "İstifalar sonucu zaten yönetimde 10-12 kişi kalmış. Şu anda İl düşmüş vaziyette" dedi. Sait Köse, yeni yönetim kurulu listesini genel merkeze gönderirken, şimdi gözler genel Pazartesi günü toplanacak MYK'da genel merkezin ne yönde karar vereceğine çevrildi.

YÖNETİMDEN 4 KİŞİ İSTİFA ETTİ

CHP'de İl başkanlığına atanan Sait Köse'nin yönetimini oluştururken elini rahatlatmak için il yöneticilerinden 4 kişi istifa etti. Semra Öztürk, Ahmet Gökdeniz, Cihan Ekici, Ayten Baydar ve Yusuf Kayhan il yönetim kurulu üyeliğinden istifa ettiklerini belirten dilekçelerini il başkanlığına sundu.

ATAMA OLMASIN KARARI ÇIKTI

İddialara göre, İl danışma kurulu önceki gün Mithat Yıldırım başkanlığında toplandı. İl Danışma kurulundan, 'milletvekilliği seçiminde atama ve kontenjan olmasın, milletvekili adayları ön seçimle belirlensin' kararının yanısıra Sait Köse'nin il başkanlığına atanması da gündeme gelerek, 'mevcut yönetim devam etsin, il başkanı yönetimden seçilsin' yönünde karar çıktı.

DÜN YEDEKLER DE TOPLANTIYA ÇAĞRILDI

Danışma Kurulu'nda partililerin desteğini alan yönetim kurulu, dün yedekleri de toplantıya çağırarak mevcut yönetimle devam etme kararı aldı.

MİLLETVEKİLLERİNDEN TEPKİ

CHP Gaziantep eski Milletvekili Akif Ekici, genel merkezin kararına saygı duymak gerektiğini belirterek, "Bu parti CHP'dir. Bir tüzük var, genel merkezi var, hiyerarşik bir yapısı var. Sait Kose'nin il başkanı olarak atandığını duyduk. Genel merkez öyle uygun görmüşse genel merkezin almış olduğu karara saygı göstermek zorundayız. Bilemiyorum. Seçime giden bir partide böyle kargaşa yaratılması hoş şeyler değil. Genel olarak bu tür işlerin içinde bulunmam. Partinin il başkanı olarak genel merkez kimi görevlendirirse, ben onunla çalışırım. Genel merkezin almış olduğu kararlara saygılı olmak lazım. Genel merkeze rağmen siyaset yapmak doğru bir şey değildir. Aklı selim olmak lazım. Görev verilen arkadaş bir yönetimini hazırlasın görelim belkide kabul görebilecek çok iyi bir yönetim hazırlayacaktır, aceleci olmamak lazım. Sait Köse edindiğim bilgiye göre düzgün bir adam, kimsenin emrine, talimatına girmeyecek bir adam. Sosyal demokrasiye bağlı bir adam, bazı çıkar çevrelerinin belki de hesabına gelmiyor" dedi.

Ekici, 24 asil, 24 yedek yönetimden çok sayıda istifa olduğunu belirterek, "İstifalar sonucu zaten yönetimde 10-12 kişi kalmış. Şu anda İl düşmüş vaziyette. Yönetim sayısal olarak düşmüş zaten" dedi.

GENEL MERKEZİN KARARI TARTIŞILMAZ

CHP Mehmet Şeker, 'Genel merkezin, genel başkanın kararına karşı ben şunu yaparım ben bunu yaparım demek olmaz' diyerek, "Genel merkezin bir kararı var, hatalı, eksik, yanlış olabilir ama genel merkezin kararı. Genel merkezin kararına herkes uyar. Genel merkezin kararı tartışılmaz" dedi.

'Beğenmiyorsan ben yokum der çekilirsin, böyle bir şey olur mu? Her kararı ben yorumlayacağım demek doğru değil' diyen Şeker, "Burası ayrı bir Cumhuriyet değil burası 81 ilden bir tanesi. Sorumluluk genel merkeze aittir. Birini atamış, burada yapacak çok da birşey yok. Genel merkez daha önce de Ali Peri'yi atamıştı ondan önce de atamalar oldu. Tüzükte de var, genel merkez isterse atama yapar. Partinin tüzüğüne karşı gelmenin bir anlamı yoktur. Eksik hatalı yanlış olabilir ayrı bir şey. Fakat genel merkezin kararı var. Yani ben bu işi anlamış değilim. Şimdiye kadar siyasi partide yıllardır işin içindeyim. Genel merkez isterse benim adaylığımı bile kabul etmeyebilir, ben mahkemeye mi vereceğim, zorla mı aday olacağım? CHP tüzüğünde de var" dedi.

SURİYE'DEN KÖTÜ OLURUZ

'Kim olursa destek verelim, onun arkasında olalım. Siyaseten bir güç elde etmeye çalışalım' diyen Şeker şunları söyledi:"Bence doğru olan, gelen arkadaşın elini güçlendirmek için dersinki istifa dilekçe mi sunuyorum, Yeni gelen il başkanı uygun görürse istediği isimleri tekrar yönetime yazar. Genel merkezin kararlarının tartışılması doğru değil. Sait bey gelirse partiye koymayalım diyorlarmış, ayıp şeyler bunlar. Kimse hukukun dışına çıkamaz kimseyi de hukukun dışına çıkarttırmayız. Saygı duyacaksın. Niye atadı, neden oldu, yeterli mi değil mi, siyasi sorumluların görevi. Genel başkan uygun görmüş atamış, Belkide 5-6 milletvekili çıkarırız, sevabı da o arkadaşımızın hanesine yazılır. Hem dereyi görmeden paçayı sıvayarak koltuk kavgası yapılarak bir yere varılmaz. Ülke faşizme gidiyor insanları evinden alıp götürüyorlar. Hırsız demenin suç olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Bizde ise kim ilçe başkanı, kim il başkanı olacak bunları tartışıyoruz. İl başkanı kim olursa olsun hepimiz sokağa çıkmalıyız, Ak Parti hükümetine karşı mücadele vermeliyiz. Eğer Haziran seçimlerinde bu adamları durduramazsak bu ülkenin vay haline, Suriye'den kötü oluruz. Biz bunlarla mücadele edeceğimiz yerde ilçe başkanı, il başkanı kim olsun bunu tartışıyoruz. Kim olursa destek verelim, onun arkasında olalım. Siyaseten bir güç elde etmeye çalışalım."

ATAR, ÖN SEÇİM İSTİYOR

CHP Şehitkamil ilçe başkanı Mehmet Atar ise, danışma kuruluna katıldığın, ön seçimden yana olduğunu ifade ettiğini belirterek, "Kontenjansız kotasız ön seçim istiyoruz. Çünkü atamanın partiye zararlı olduğunu gördük. Örgütümüz bunu kaldırmaz. Örgütlü insanlar yarışmalı, partiye heyecan getirecektir. Tüzüğümüzde ön seçim, merkez yoklaması da var. Benim tavrım ön seçimden yana. Çünkü bu parti yani geçmişte kotadan, kontenjandan çok çekti. 4 milletvekili sayımız 2'ye düştü. Gaziantep örgütü bunu kaldıramaz" dedi. Haber Merkezi