Olay ülkede bomba etkisi yarattı. Bu akıl almaz kavga üzerine Gaziantep Vali Ali Yerlikaya, kavganın kahramanlarından Belediye Başkanı Mehmet Yıldırır'ı Valiliğe çağırarak görüştü. Kaymakamın ise istifasını verdiği, zorunlu izne ayrıldığı,yerine ise Vali Yardımcılarından birinin vekaleten getirildiği öğrenildi.

Nurdağı'nda Kaymakam Seyfullah Ordueri ile Nurdağı Belediye Başkanı Mehmet Yıldırır arasında yaşanan tekmeli tokatlı kavga dün gündeme bomba gibi düştü. Yumrukların konuştuğu kavgada mekanda bulunan vatandaşlar tarafları güçlükle ayırdı. Kavganın büyümesi üzerine taraflar soluğu Savcılıkta aldı. Her iki tarafında birbirinden şikayetçi olduğu, hastaneden darp raporu aldıkları iddia edilirken, kavganın çıkış nedeni ile ilgili net bir bilgi alınamadı.

SİLAHINI ÇIKARDI…

Olay Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gaziantep'e geldiği gün yaşandı. İddialara göre Kaymakamın korumasıyeni açılan bir pastanede otururken o sırada belediye başkanı iki arkadaşıyla hayırlı olsuna pastaneye geldi. Kaymakamın koruması kahvaltısını yaptıktan sonra belediye başkanına Allahısmarladık diyerek mekandan çıkarken, Belediye Başkanı, "Yolun açık olsun, güle güle, kendine iyi bak" dedi. Bu sözler üzerine kaymakamın korumasının 'Bizimle niye alay ediyorsun?" diyerek tepki gösterdiği, korumanın dışarı çıkıp kaymakamı aradığı, Kaymakamın da pastaneye gelerek, silahını çıkararak mermiyi belediye başkanının ağzına dayayıdığı öne sürüldü. Belediye Başkanı Yıldırır'ın tepkisi üzerine tekmeli tokatlı bir kavganın yaşandığı iddia edildi.

VALİ BELEDİYE BAŞKANINI ÇAĞIRDI
Vali Ali Yerlikaya dün kavga eden belediye başkanını makamına çağırarak olayla ilgili bilgi aldı. İki tarafta birbirinden şikayetçi olurken, hastaneden darp raporu aldıkları öğrenildi.

KAYMAKAM’IN İSTİFASI KABUL EDİLMEDİ
Öte yandan olayın ardından Kaymakamın istifa ettiği, zorunlu izne ayrıldığı, Vali Yardımcısının vekaleten getirildiği öğrenildi.

HABER MERKEZİ