HDP'ye başlatılan terör operasyonunda son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Demokratik Toplum Kongresi (DTK), KCK ve 6-8 Ekim olaylarına yönelik soruşturmalar kapsamında ifade vermeye gitmedikleri için aralarında HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ tutuklandı. Bilindiği gibi dün gece yarısından itibaren 12 milletvekili gözaltına alınmıştı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevkedilmişti. YYapılan sorgulamalarından sonra iki genel başkan tutuklanarak cezaevine gönderildi. TUTUKLU SAYISI 5 OLDU
Cumhuriyet Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, HDP Milletvekilleri Demirtaş, Yüksekdağ, Önder, Pir, Yıldırım ve Taşçıer hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma, suç işlemeye tahrik ve terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından soruşturma yürütüldüğü belirtildi.HDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve HDP Ankara milletvekili Sırrı Süreyya Önder ,Diyarbakır milletvekilleri İdris Baluken, Ziya Pir, Nursel Aydoğan, Şırnak milletvekilleri, Leyla Birlik, Ferhat Encü, Selma Irmak, Hakkari milletvekili Abdullah Zeydan ve Mardin Gülser Yıldırım gözaltına alınmıştıı.Mahkemeye çıkarılan HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ tutuklandı. İki eş genel başkanla birlikte İdris Baluken, Nursel Aydoğan ve Leyla Birlik'in de tutuklanmasına karar verildi.