Maçta ev sahibi Gaziantep’te en etkili oyuncular 15 sayı – 7 ribaund’la Robert Carter ve 21 sayıyla Patrick Miller oldu. Galatasaray Odeabank’ta öne çıkan isimler 19 sayıyla Adas Juskevicius, 18 sayıyla Göksenin Köksal ve 17 sayıyla Dwight Hardy‘ydi.
Maçın Öyküsü: Maça iyi başlayan taraf konuk ekip Galatasaray Odeabank’tı. Göksenin‘in üçlüğü ve Hendrix‘in sırtı dönük oyunuyla Galatasaray maça 0-5 önde başladı. Gaziantep bunu takip eden dakikalarda Carter’ın 9-3’lük serisiyle televizyon molasına 9-8 önde gitmeyi başardı. Moladan dönüştü Galatasaray’da sürücü koltuğuna Hardy geçerken Gaziantep’te skor dağılmaya başladı. İlk çeyrek de 21-21 eşitlikle noktalandı.
İkinci çeyreğe Galatasaray, Adas Juskevicius’un üçlük isabetiyle başladı. Buna cevabı Victor Rudd verdi. İlk 4 dakikada oyunun kısır görüntüsü bozulmazken taraflar skor 26’da eşitken Gaziantep molası için benchlerine döndü. Mola dönüşü takımlar hücumda daha iyi bir görüntü çizdiler ancak maçın dengesi bozulmadı. İlk yarı 34-36 sona erdi.
Soyunma odasından dönüşte Galatasaray, ilk 3.30’da sayı bulamadı ancak savunmada alan savunması başarılı olunca çeyreğin bitimine 6 dakika kala 38-41 öne geçti. Adas Juskevicius’un zor üçlüğü durumu 38-44’e getirdi. Gaziantep’i hücumda kilitleyen Galatasaray, Hardy’nin serbest atışlarıyla skoru 40-50’e getirdi ve ilk kez çift haneli farklarla öne geçti. Çeyrek de 47-55 Galatasaray üstünlüğüyle noktalandı.
Son çeyrek Gaziantep hücumda agresif olmaya çalıştı ve Patrick Miller’la skor bulmayı başladı. Skor 54-58’e gelip fark 4’e inince Oktay Mahmuti molasına başvurdu. Galatasaray moladan Jordan Taylor’ın basketiyle döndü. Ancak Galatasaray bir süre daha maçı koparacak hamleyi yapamadı. Burada sahneye bir kez daha Juskevicius çıktığı ve attığı üçlükle skoru 56-65’e getirdi.
Maçın Adamı: Adas Juskevicius. Galatasaray Odeabank’ın yeni transferi, istatistik kağıdının her noktasına değmemiş olabilir ancak üçüncü çeyrekte oynadığı oyun istatistikle ölçülecek cinsten değil. Galatasaray sahada 4 kısayla oynarken savunmada sağlam duran ve hücumda da çok kritik ve zor bir isabet bulan Juskevicius, Galatasaray’ın maçı kırmasında çok önemli bir rol oynadı.
Maçın Kırılma Anı: Galatasaray üçüncü çeyrekte skor bulamıyorken gelen 4-17’lik seri maçı Galatasaray’a getirdi. O anlardaki 2-3 alan savunması ve Juskevicius – Göksenin’in elinden genel hızlı hücum sayıları bu kısır maçın kopmasında önemliydi.