Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Garanti Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Ligi’nin ikinci yarısı bu hafta sonu oynanacak karşılaşmalarla start alıyor. Devre arasını iyi değerlendiren Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, deplasmanda İskenderun ile oynadığı hazırlık maçını 80-62 kazanarak ikinci yarıya hazır bir görüntü verdi.
Ligin ilk yarısında başarılı bir grafik çizerek puan cetvelinde 5. sırada yer alan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, ligin ikinci yarısına kendi evinde oynayacağı Şanlıurfa maçını kazanarak lige galibiyetle başlamak istiyor.
Şanlıurfa maçı öncesi deplasmanda İskenderun ile hazırlık maçı yapan Gaziantep temsilcisi Büyükşehir Belediyespor, bu karşılaşmayı 80-62 kazandı.
Takım Kaptanı İbrahim Gür, sezon başında transfer edilen Musa Bulut ile devre arasında Bursa Osmangazi’den transfer edilen Ramazan Öksüz’ün etkili oyunu ile maçı kazanmasını bilen Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’da moraller yerinde.
Deplasmanda oynanan hazırlık maçında iyi bir görüntü veren ve karşılaşmayı 80-62 kazanan engelli basketbolcuları tebrik eden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Ünsal Göksen, “Takımımız iyi bir hazırlık dönemi geçirdi. Bu hafta oynanacak Şanlıurfa maçıyla ikinci yarı başlıyor. Devre arasını iyi değerlendiren takımımız, oynadığı hazırlık maçında da adına yakışır bir oyun sergilemiş ve maçı kazanmıştır. Takımımızın ikinci yarıya Şanlıurfa galibiyetiyle başlayacağına inanıyorum” diye konuştu.
Birinci lige bu sezon yeni çıktıklarını ama iyi bir görüntü verdiklerini ifade eden Göksen, engelli vatandaşların sportif alanlarda da başarılı olduklarını gösterdiklerini dile getirdi. Tüm engellilerin birer uğraş veya iş alanında kendilerini ifade etmeye çağıran Göksen, örneklerinin birçok alanda görüldüğünü kaydetti.