Gaziantep'te iki günde iki ayrı PTT soygunu olması kafaları karıştırdı. Önceki gün 8 Şubat Mahallesi'ndeki PTT'de soygun yaşanmış ve hırsızlar 7 bin 600 TL'yi alarak kaçmıştı. Dün gece bu kez Düztepe Mahallesi'ndeki Cengiz Topel PTT şubesi soyuldu. Aynı saatte yapılan soygunda bu kez 5 bin TL alındı. İki günde iki ayrı PTT şubesinin soyulması ise dikkat çekti.

ŞAHISLAR ARANIYOR

8 Şubat Mahallesi'ndeki PTT şubesi,içeriye giren maskeli ve silahlı 2 kişi tarafından soyuldu. Şubede bulunan 2 çalışanı etkisiz hale getiren şahıslar, kasadaki 7 bin 600 TL parayı alarak kaçtı. Soygunun ardından PTT şubesine gelen Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekipleri bölgeyi güvenlik çemberine aldı.

YAKALANMA ÇALIŞMASI SÜRÜYOR

Görgü tanıkları, silahların kısa namlulu ve pompalı olduğunu, yüzlerinde maske bulunan 2 kişinin siyah renkli plakasız bir araçla kaçtıklarını ileri sürdü. Soyguncuların kaçtığı istikametteki yolları kapatan polis ekipleri, şahısların yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

İKİNCİ SOYGUN YİNE AYNI SAATTE YAPILDI

Etiler Mahallesi'nde bulunan Düztepe PTT şubesi'ne giren kar maskeli ve silahlı bir kişi, şubedeki personeli etkisiz hale getirdi. Kar maskeli şahıs, kasada bulunan yaklaşık 5 bin TL'yi alarak kayıplara karıştı. Her iki olayın faillerini belirlemek için çalışma yürüten polis, konuyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. İHA