GAZİANTEP’te hava yolu ulaşımını olumsuz etkileyen sis nedeniyle dünde uçak seferleri iptal olurken, iptaller yüzünden milletvekilleri de muzdarip olduklarını söyledi. Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, kendilerinin de mağduriyet yaşadığını belirterek, "Geçen Gaziantep havaalanına 4 vekil geldik, uçak kalkmadı. Şanlıurfa'ya gittik orada da uçak kalkmadı. Oradan Maraş'a geldik. Maraş'ta da uçak kalkmadı, Adana'ya geldik" derken, Halil Mazıcıoğlu ise dün uçak kalkmadığı için aracıyla Ankara'ya gitmek zorunda kaldığını söyledi.

İKİNCİ ILS GELECEK

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Gaziantep Havalimanına ikinci ILS cihazı kurulacağını söyledi.Sisten dolayı uçak seferlerinin aksadığını belirten Erdoğan, iptallerden dolayı kendilerinin de mağduriyet yaşadığını söyledi. Erdoğan, "Geçen Gaziantep havaalanına 4 vekil geldik, uçak kalkmadı. Şanlıurfa'ya gittik orada da uçak kalkmadı. Oradan Maraş'a geldik. Maraş'ta da uçak kalkmadı, Adana'ya geldik. Pilotlar can güvenliğini riske etmiyorlar. Her sene bu aylar Gaziantep'in ve Türkiye'nin sisli ayıdır" dedi. Gaziantep havaalanına ikinci ILS cihazının kurulacağını söyleyen Erdoğan, "İkinci ILS cihazı 1 ay içinde faaliyete geçecek. ILS kararı çıktı. 1 aydır sürüyor. 1 ay sürer. İki ILS'miz olacak. Türkiyede birçok havalimanında yok. pahalı bir yatırım ama kuruyoruz. Havaalanı yolcu sayısında inanılmaz artış var. Şimdi dört gözle İstanbul'a yapılacak 3'ncü havalimanını bekliyoruz. Dünyanın en büyüğü olacak ve yılda 150 milyon yolcu taşıyacak. Yani Türkiye Almanya'ya rakip oluyor. Bu havalimanının her yere faydası olacak. İstanbul trafiğinde sıkıntı olmayacak" diye konuştu.

RİSKE EDEMEZDİM

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, uçak seferlerinin yapılamamasından dolayı mağdur olduğunu belirterek, "Gaziantep'ten Ankara'ya kendi aracımla gitme zorunda kaldım. Genel kurul olduğu için korkumdan uçağı beklemedim. Ne olur ne olmaz, riske edemezdim. Anormal bir sis var" dedi.Mazıcıoğlu, ikinci ILS cihazının tadilat yapılan yer için değil, mevcut pist için geleceğini belirtti. Mazıcıoğlu, 2015 yılı içerisinde gelen yolcular için yeni yer yapıldığını da belirtti. Milletvekilleri olarak ellerinden geleni yaptıklarını belirten Mazıcıoğlu, "DHY Müdürünü pazar günü bile aradım" dedi. Meral KINACILAR