Asya Belediye Başkanları Formu 5. Yönetim kurulu toplantısı için başkent Tahran'da bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Şehindoht Molaverdi ile bir araya geldi. Şahin, Gaziantep'in sanayi şehri olduğunu ve ikili ticari ilişkilerin gelişmesi için uygun potansiyellerin bulunduğunu söyledi.

İKİLİ İŞBİRLİĞİ ÖNEMLİ

İran Cumhurbaşkanının Kadın ve Aileden Sorumlu Yardımcısı Şehindoht Molaverdi'nin makamında gerçekleşen görüşmede üst düzey yetkililer de hazır bulundu. Görüşmede 2016 yılında Gaziantep'de yapılması kararlaştırılan Asya Belediye Başkanları Formu Toplantısı’na iyi temenniler ve karşılıklı işbirliği vurgusu ve iyi niyet dilekleriyle, ikili işbirliklerine de vurgu yapıldı. Fatma Şahin'in bakanlığı dönemindeki çalışmaları yakından takip ettiklerini de belirten İran Cumhurbaşkanı yardımcısı, kadın ve aile konularında işbirliğinin arttırılmasını istedi.

KOMŞULUK HAKLARI ÖNEMLİ

Şehindoht Molaverdi ile görüşmesinde iki ülke arasındaki komşuluk ilişkileri üzerinden, komşuluk haklarına vurgu yapan Başkan Şahin, bölge ülkeleri arasında her alanda işbirliğinin geliştirilmesi gerektiğini hatırlatarak, Gaziantep'in sanayi şehri olduğunu ve ikili ticari ilişkilerin gelişmesi için uygun potansiyellerin bulunduğunu söyledi. Ortaklıkların birlikte hareket etmeyi mecbur kıldığını vurgulayan Şahin, “Bu coğrafyanın getirdiği komşuluk haklarını iyi kullanmamız ve geleceğini bu iyi komşuluk hakları üzerine inşa etmemiz gerekir" dedi.

MOLLAVERDİ: İŞBİRLİĞİNE İHTİYAÇ VAR

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Şehindoht Molaverdi de Şahin'in, bakanlık dönemindeki başarılı çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve iki ülkenin ortaklıklarına işaret ederek, “İran ve Türkiye'nin kadın ve aile yapısından, aile sorunlarından ve ailelerin kaygılarının da bir olduğunu, ortak çalışmaların bu alanda verimli olacağını düşünüyorum” diye konuştu. BÜLTEN