Bu sezon kendi sahasında oynadığı maçlarda Kamil Ocak stadyumunun çimlerine 6 puan gömen Gaziantepspor’un savunmasının ayarı bozuldu.

Kendi evinde konuk ettiği Kasımpaşa’dan 3 ve Beşiktaş’tan 4 gol yiyerek süper ligin Mersin İdmanyurdu’ndan sonra kalesinde en çok üzüntü yaşayan ekibi oldu.

İKİ YENİLGİ VAR

Kırmızı – siyahlılar, bu sezon kendi kalesinde gördüğü 7 gole karlılık sadece 1 gol sevinci yaşayarak üç puanı hanesine yazdırdı. Geçen sezonun ilk üç haftasında ise 4 gol atıp 4 gol yemişti. Temsilcimiz bir önceki sene oynadığı 2 deplasman ve bir iç saha maçlarında 4 puan toplama başarısını gösterirken, bu sezon ise iki iç saha ve bir deplasmandan bir galibiyet iki yenilgi ile sahalardan ayrıldı.

Bu sezon geride kalan 3 maçta Gaziantepspor’da savunma oyuncularının ortaya koyduğu performans şaşkınlık yarattı. Süper Lig’de ilk iki maçta kalesinde 7 isabetli şut gören kırmızı – siyahlısılar, Beşiktaş karşısında 5 isabetli şut yedi. Bu durum istatistiklere yansırken, Teknik Direktör Mutlu Topçu’nun milli arada buna çözüm bulması bekleniyor. Spor otoriterleri savunma hattında yaşanan düşüşün, mevcut kadrodaki oyuncuların kart cezası ve kulüpte ki durumlarının netleşmemesi nedeniyle motivasyon kaybı yaşamasından kaynaklandığını düşünüyor.

SERDAR ÖZEKŞİ