Osmangazi Mahallesi Orhangazi Anaokulu yanında bulunan ve mevcut planda okul alanı olarak geçen parkın şimdi kaldırılıp yerine okul yapılacak olmasına mahalle sakinleri tepki gösterdi. Mahalle sakinleri park için eylem yaparken, Şehitkamil Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Özgüler, alanın 3 yıldır imar planında okul alanı olarak gözüktüğünü belirterek, "İnşaata başlanıncaya kadar mahalle sakinleri faydalansın diye parkı yıkmadık" dedi.

ÇOCUKLARIMIZI NEREYE GÖTÜRELİM?

Park kenarında, park yakınında diye aldıkları evlerin beton yığınları arasında kalmasını istemeyen mahalle sakinleri aralarında imza toplayarak imzaları yetkili makamlara iletecek. Park etrafında evi olan mahalle sakinlerinden Emel Özyazıcı, bu olayla bütün mahallenin pskolojisinin bozulduğunu belirterek, "İnsanların küçücük bir nefes aldığı bu parkın yıkılmasını istemiyoruz. Çocuklarımız ve bizim darlanınca nefes aldığımız bu park da yıkılınca nereye gideceğiz? Çocuklarımızı yeşil alan diye nereye götürelim"dedi.

BETON YIĞINI İSTEMİYORUZ

Mahalle sakinlerinin yaptığı eyleme çocuklarda ellerindeki pankartlarla destek oldu. Çocukların elllerindeki pankartlarda "hayır yapayım derken beddua alma", "beton yığını istemiyoruz","bu park bizim yıktırmayız", "parkımızı yıkan belediye istemiyoruz" gibi yazılar vardı. Mahalle sakinleri park tepkilerinin ardından dağıldı.

BURASI ZATEN OKUL ALANI

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Murat Özgüler, "Okul için yer yok, belediye yer vermiyor deniyor. Eğitim önceliğimiz. Zaten orası imarda park değil. Biz inşaat başlamadan oraları sökmeyelim istedik" dedi. Haluk ŞAHİN