Bu karar tartışılır

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 5 aylık icraatlarını meclis toplantısı öncesi meclis üyeleri ve basınla paylaştı. 'Ne söylediysek yapıyoruz' diyen Şahin, ulaşım, kuraklık, fıstık araştırmanın yeri, haşere ve kentin diğer önemli sorunlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Şahin, çok tartışılacak bir karara da imza atacağını söyleyerek "Gazi Muhtarpaşa ve Sigorta kavşağında sola dönüşler kaldırılacak" dedi.

SİSTEM KİLİTLENDİ

Fatma Şahin, katılımcı belediyeciliği hayata geçirdiklerini ifade ederek, "Katılımcılık dedik bunu hayata geçiriyoruz. Fikir kimden gelirse gelsin önemli değil. Anketler yapıyoruz, işin muhataplarıyla mecliste biraraya geliyoruz. Bakanlığım dönemimde 183 hattımız vardı, 7/24 saat çalışıyordu. Bu uygulamayı belediye bünyesinde de başlattık. Sistem çalışmaya başladı. Özel idarenin altında 5'i engelli 25 kişi bu konuda çalışıyor. Ayrıca Beyaz masada halkın şikayetlerini alıyoruz. GASKİ ve diğer konularda çalışan iki hat var. Sistem daha başlar başlamaz, Suriyelilerin içmesuyu şebekesine zehir kattıkları iddiaları yayılmıştı. Bu olayda sistem kilitlendi. Anında biz zehir olayı olmadığını duyurduk" dedi.

KENT KONSEYİNDE HERKESİM VAR

Kent Konseyini de hayata geçirdiklerini, 220 sivil toplum örgütünün görev yapacağını belirten Fatma Şahin, "İşçi sınıfından, çiftçiye, şehrin kanaaat önderleri, esnaf bu konseyin içerisinde yer alıyor. Gençler, engelliler, çocuk meclisi oluşturuyoruz. Bu konuda okul müdürlerinden öğrenci istedik. Eski ticaret odası başkanı Mehmet Aslan kent konseyinin başkanı" dedi. Akıllı kent, kent bilgi sistemini hayata geçireceklerini söyleyen Şahin, "Kent Bilgi Sistemi kurulacak" dedi.

GAZİ MUHTAR PAŞA GECE DE YAŞAYACAK

Esnafın sorunlarını esnafla çözeceklerini, Gazi Muhtarpaşa Bulvarı için de bir alt komisyon kurarak çalışmalara başladıklarını söyleyen Şahin, "Kurban bayramından sonra esnafla bir araya gelerek çalışmalara ne zaman başlanılacağını kararlaştıracağız. Gazi Muhtarpaşa Bulvarını daha modern hale getirecek, gecede yaşanabilecek şekle dönüştürebilecek bir çalışma yapacağız" dedi.

860 BİN KİŞİ KART KULLANIYOR

Toplu taşımada kartlı sisteme geçildiğini, 860 bin kişinin kart kullandığını ifade eden Şahin, "Toplu taşımada nakit para kalktı. Gaziray projesini Davutoğlu hükümeti hükümet programına aldı. Bir ay içinde ihaleye çıkacak. İstasyonları belediye olarak biz yapacağız" dedi.

BU KAVŞAKLARDA SOLA DÖNÜŞLER KALDIRILIYOR

Fatma Şahin, 27 bölgede akıllı kavşak uygulamasına geçildiğini, okulların açılmasıyla trafiğin daha da yoğunlaşacak olmasından dolayı Yüksek Projeyi Gaziantep'e davet ettiklerini ve hocadan sunum istediklerini söyledi.

Hafif raylının kırmızı ışıkta durması ve iki sıkıntılı kavşakta sola dönüşleri kaldırmayı hedeflediklerini belirten Şahin, "Bu kavşaklarda araçlar çok bekliyor. Hafif raylı sistemin üstünlüğü oluyordu. 2 kavşakta sola dönüş kalkıyor. 260 saniye kırmızı ışıkta bekleniyordu. Bu 80 saniyeye düşecek" dedi. Bu yol Fevzi Çakmak'taki tıkanmayı önlemek için Abdulkadir Aksu Bulvarından İpek yoluna yol çıkacağını belirten Şahin, "Fevzi Çakmak rahatlayacak. Yol açmak için kamulaştırma yaptığımız zaman bunlara itiraz geliyor" dedi.

FISTIK ARAŞTIRMADA TEK BİR AĞACA DOKUNULMAYACAK

Fıstık Araştırma İstasyonunun lojmanlarının boşaltılacağını personelin Karataş'ta kiraya yerleştirileceğini belirten Şahin, "Okullar açılmadan lojmanlar boşaltılacak. Orada hiçbir ağaca dokunulmayacak. Doğal yapı tamamen korunacak. Bu alanda festivaller yapılacak. Ailece fıstık festivaline katılma fırsatı olacak" dedi.

KURAKLIK KONUSU

Kuraklık konusuna da değinen Şahin, Düzbağ projesi için DSİ Genel Müdürlüğü ile görüşeceklerini söyledi. Şahin, "kuraklık haritasında en kötü Gaziantep. Şu anda su kuyuları kuruyor. Kış aylarında rahmet gelir diye umut ediyoruz. Bu konuda tedbir almamız gerekiyor. Yeni mahalle olan köylerimizde 70'in üzerinde yeni sondaj kuyusu açtırıyoruz. Su kaynağında ciddi şekilde azalma var" dedi.

DÜZBAĞ AVANTAJLI

Şahin, GASKi Genel Müdüründen Düzbağ projesi konusunda bilgi vermesini istedi. GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, bu projenin 5-6 yıl sürecek bir proje olduğunu, Fırat'tan su getirildiğinde enerji maliyetinin ikiye katlandığını, Düzbağ Projesiyle ise hem suyun daha temiz hem de cazibeyle geleceğini belirtti. Sönmezler, "Düzbağ projesi Gaziantep'in 50 yılını kurtaracak bir proje" diye konuştu.

SİNEKLER VE HAŞERELER

CHP'li meclis üyesi Mehmet Sucu, sinek ve haşere sorunlarını dile getirdi. Şahin, haşere konusuna değinerek, "Bataklığı kurutmak gerekiyor. Yeni dönemde Şubat-Mart ayını verimli kullanarak bu sorunun üstesinden geleceğiz" dedi Şahin, Asri Mezarlıktaki çalışmalar, okul tadilatları,yol ve asfalt çalışmaları, fıstık festivali, kız yurdu, İslahiye'de Suriyeliler için yapılan kamp, Ökkaşiye ve Yuşa Türbesinin çevre düzenlemesi ile ilgili bilgi verdi. Meral KINACILAR