Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, devam etmiş olsaydı iki projeyi daha hayata geçireceğini söyledi. Güzelbey bunlardan birinin hayvanat bahçesinin yanına yapacağı safari park, diğerinin ise Botanik Bahçesi'ni genişleterek, içerisine öğrencilerin pratik yapacakları bir laboratuvar yapmak olduğunu belirtti.

HAYVANLAR DIŞARIDA, İNSANLAR ARABADA

Hayvanat Bahçesi'nin yanında geniş bir alan olduğunu, görevine devam etseydi, bu alanı açık hayvanat bahçesine çevireceğini belirten Asım Güzelbey, "Yani insanlar arabasıyla açık hayvanat bahçesinde gezecekler. Aslanlar, kaplanlar, serbest dolaşacaklar. Gitmeseydim böyle bir projeyi hayata geçirmeyi düşünüyordum" dedi.

5 SENE BOŞA GİTTİ

İkinci bir projesinin ise Botanik Bahçesi'nin alanını genişletmek olduğunu söyleyen Güzelbey, "Hatta Ersoy ailesiyle anlaşmıştık. Fakat kararı meclisten geçiremedik. Bazı meclis üyeleri yeni gelecek meclise kalsın dediler. Belediyeye ciddi faydası olacaktı. Biz aileyi ikna etmek için 5 sene uğraştık. Yani 5 sene boşa gitti. Bunlar yanlış şeyler. Arkadan 5 bin metrekare yer alacaktık. Buraya küçük bir laboratuvar kurup, öğrencilerin biyoloji derslerini burada yapmalarını sağlayacaktık. Yani bilim merkezinin devamı gibi olacaktı" diye konuştu. Meral KINACILAR