Spor Toto Süper Lig'in 2013-2014 sezonunda futbolcular, 18 kez kendi ağlarını havalandırdı. Gaziantepspor'dan ise Binya ve Stankevicius kendi kalelerine gol atan iki isim oldu.

Ligin ilk yarısında 7, ikinci devresinde ise 11 kez futbolcular, hatalı vuruşla topu kendi ağlarına gönderdi. Çaykur Rizespor'un Nijeryalı defans oyuncusu Oboabona, kendi kalesine iki gol atma talihsizliğini yaşadı.

Sezonun ilk yarısında, Bursaspor'dan Civelli, Gaziantepspor'dan Binya ve Stankevicius, Kardemir Karabükspor'dan Uğur Uçar, Çaykur Rizespor'dan Oboabona, Trabzonspor'dan Henrique ve Kayserispor'un kalecisi Gökhan Değirmenci kendi kalesine gol attı.

Kaleciler sahne aldı

Süper Lig'in ikinci yarısında üç kez de kaleciler kendi korudukları kaleye gol attı. ilk olarak 19. haftada Elazığspor'un kalecisi Ivesa sahneye çıktı. Hırvat kaleci, Kardemir Karabükspor'a 3-1 yenildikleri maçta direkten dönen topu tamamladı. Kardemir Karabükspor, Ivesa'nın istem dışı golüyle 2-1 öne geçti.

22. haftanın şanssız kalecisi ise Kasımpaşasporlu file bekçi Isaksson'du. İsveçli milli kaleci, Sivasspor'un golcüsü Aatif'in kafa vuruşunda topu uzaklaştırmak isterken kendi koruduğu ağlarla buluşturdu. Isaksson'un golü Sivasspor için yeterli olmazken, Kasımpaşa sahadan 6-2 galip ayrıldı.

Beşiktaş'ın filebekçisi Tolga Zengin de 31. haftada kendi kalesine gol atan kaleciler arasına girdi. Sivasspor maçında Aatif'in içeri çevirdiği top önce milli kalecinin eline sonra da direğe çarparak siyah-beyazlı ağlara gitti. Sivasspor, karşılaşmadan 3-0 galip ayrılırken, Beşiktaş ikincilikten oldu.

Spor Toto Süper Lig'de kendi kalesine gol atan futbolcular, takımları ve gol attıkları maçlar şöyle:

Binya Gaziantepspor Gaziantepspor-Çaykur Rizespor

Stankevicius Gaziantepspor Gaziantepspor-Elazığspor

Civelli Bursaspor Eskişehirspor-Bursaspor

Uğur Uçar Kardemir Karabükspor Kardemir Karabükspor-Medical Park Antalyaspor

Gökhan Değirmenci Kayserispor Kayserispor-Beşiktaş

Oboabona (2) Çaykur Rizespor Torku Konyaspor-Çaykur Rizespor, Bursaspor-Çaykur Rizespor Henrique Trabzonspor Trabzonspor-Bursaspor

Merter Yüce Akhisar Belediyespor Elazığspor-Akhisar Belediyespor

Ivesa Elazığspor Kardemir Karabükspor-Elazığspor

Alper Uludağ Kayserispor Elazığspor-Kayserispor

Ceyhun Gülselam Galatasaray Medical Park Antalyaspor-Galatasaray

Isaksson Kasımpaşa Kasımpaşa-Sivasspor

Ferreira Akhisar Belediyespor Galatasaray-Akhisar Belediyespor

Çağlar Birinci Elazığspor Gençlerbirliği-Elazığspor

Tolga Zengin Beşiktaş Sivasspor-Beşiktaş

Ahmet Çalık Gençlerbirliği Galatasaray-Gençlerbirliği

Artem Radkov Gençlerbirliği Gençlerbirliği-Sivasspor