Şehitkamil Belediyesi’nin destekleriyle Gaziantepli Hayırsever İşadamı Hacı Ahmet Ercan tarafından yaptırılan Hacı Ahmet Ercan Camii ele Şahinbey Belediyesi tarafından Yedi Tepe Mahallesi’nde yaptırılan Nezihe Şerafettinoğlu Camisi'nin açılışı yapıldı.

Gazikent Mahallesinde yapılan Hacı Ahmet Ercan Camii’nin açılış törenine, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Ak Parti Gaziantep Milletvekili Adayı Menderes Karaduman, Şehitkamil ilçe Müftüsü Ömer Keskin, AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Halil Uğur, kurum müdürleri, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

CAMİYE İHTİYAÇ VARDI

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Daha önce bu mahallemizde küçük bir mescit vardı ve cami ihtiyacına gerek vardı. Şehitkamil Belediyesi olarak Meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte biz caminin planlanmasını gerçekleştirdik. Biz Şehitkamil Belediyesi olarak vatandaşlarımızdan gelen talepler bir tarafa, diğer taraftan planlama noktasında nüfus yoğunluğuna göre camileri mümkün olduğu kadar imar planlarına işliyoruz” dedi.

YEDİTEPE'YE CAMİİ

Şahinbey Belediyesi tarafından Yedi Tepe Mahallesi’nde yaptırılan Nezihe Şerafettinoğlu Camisi'nin açılışı yapıldı. Caminin açılışına, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun yanı sıra Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, hayırsever iş adamı Ahmet Ziylan ile vatandaşlar katıldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış törenine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

HAYIR SEVERLERE SESLENİYORUM

Daha önce 7 tepeye kendi ismini taşıyan bir cami yaptıran hayırsever Ahmet Ziylan “Cenab-ı Allah diyor ki bir cami yaptırana, bir hayır işleyene cennette bir köşk yaptırırım. Bu müjde bana yeter. Belediye başkanımda diyor ki 12 tane daha boş yerim var. Bende buradan bu yerlere cami yaptıracak taliplilere arıyorum” dedi.

ÇOK MUTLUYUM

Şahinbey Belediyesinin göstermiş olduğu alan camiyi yaptıran ve Camiye ismi verilen Nezihe Şerafettinoğlu ise “Kardeşim Ahmet Ziylan sayesinde bu işler meydana geldi. O kadar sevinçli ve mutluyum ki burada ayakta duramıyorum. Bana bu imkanı veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT