Kilis Valisi Süleyman Tapsız Başkanlığında toplanan İpekyolu Kalkınma Ajansı Ekim ayı toplantısında İKA’nın 2016 yılında projelere 5 milyon 250 bin TL destek sağlayacağı ifade edildi.

Kilis Valisi Süleyman Tapsız başkanlığında Adıyaman Valiliği salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Adıyaman Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, İl Genel Meclis Başkanı Salih Şahan ve İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Bülent Özkan katıldı. Gerçekleşen toplantıda, İpekyolu Kalkınma Ajansının 2015 yılı Mali Destek Programı kapsamında 10 milyon 250 bin TL destek sağladığını vurgulayan İKA Başkan Vekili ve Kilis Valisi Süleyman Tapsız, ajansın 2016 yılında 5 milyon 250 bin TL destek sağlayacağını söyledi.

HEDEFLER BÜYÜK

GAP Bölgesinde Enerji Verimliliğinin Artırılması Pilot Uygulamaları, Mali Destek Programının önceliklerinden bahseden Vali Tapsız, “ Program ile bölgedeki sanayi işletmelerinde enerji verimliliği konusunda farkındalığın artırılması, bölgede üretim yapan sanayi işletmelerinde enerji verimliliğine yönelik tedbirlerin belirlnemesi ve uygulanması, bölgede GAP BKİ desteği ile kurulmuş olan GAP Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Merkezi ve GAP Enerji Verimliliği Danışmanlık ve Kuluçka Merkezi gibi danışmanlık ve araştırma merkezlerinin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır. GAP organik Değer Zinciri Pilot Projeler Mali Destek Programı 2015 yılında uygulandı. Programla organik tarımsal üretimde örgütlemenin teşvik edilmesi ve kurumsallaşmanın desteklenmesi, bölgede üretilen veya işlenen organik tarımsal ürünlerin katma değerinin ve kalitesinin artırılması, bölgesel, ulusal ve uluslar arası işbirliklerinin geliştirilmesi suretiyle bölgede üretilen ürünlerin pazarlara erişiminin sağlanması hedefleniyor” ifadelerini kullandı. İHA