Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen1. Uluslar arası Taş Heykel Sempozyumun atölye çalışması GAÜN Biyoloji park alanında başladı. Rektör Yavuz Coşkun, atölye çalışmasında kullanılacak olan mermere ilk çekici vurdu.

Sanatın her alanında iyi olmak ve tarihin derinliklerinden getirdiğimiz birikimi geleceğe taşımak zorunda olduğumuzu vurgulayan Prof. Dr. Coşkun, sadece ekonomik gelişme ve sosyal alanlardaki diğer gelişmelerin yeterli olmadığını söyledi. Prof. Dr. Coşkun, “Medeniyetimizin ve yaptıklarımızın kalıcı olması için sanat mutlaka gereklidir. Tamda bu çerçevede dünyanın ilk Açıkhava Heykel Atölyesi’nin bulunduğu Yesemek’ten sonra Gaziantep’te böyle bir etkinliği yapmak ayrı bir anlam ifade ediyor. Bu ilk heykel atölyesi çalışmasının çok öğretici olduğuna inandığım ve sonunda üniversitemize 12 tane eser kalacak olan bu atölyenin başarılı olmasını diliyorum” diyerek, atölye çalışmasında kullanılacak olan mermere ilk çekici vurdu.

KATILIM YOĞUNDU

Sempozyumun açılışına; Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fahrettin Göğüş, Prof. Dr. Türkay Dereli ve Prof. Dr. Cahit Bağcı, GAÜN Genel Sekreteri Ercan Eroğlu, çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrenci katıldı. BÜLTEN