Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Fikret Kileci, bölge ihracatının her geçen gün arttığını, bu artışın da hem ihracatçıya hem de ülkeye moral aşıladığını söyledi. Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım ise Gaziantep’in ihracattaki hedeflerine emin adımlarla ilerlediğini ve bölgenin lokomotif kenti olmayı sürdürdüğünü söyledi. Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi de rakamsal verilerdeki artıştan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

YILDIRIM: EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ

Gaziantep’in ihracattaki hedeflerine emin adımlarla ilerlediğini belirten Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, Mayıs ayındaki ihracat artışından ötürü emeği geçen bütün ihracatçılara ve sanayicilere teşekkür etti. GTO Başkanı Yıldırım, “ GTO olarak her zaman ihracatçılarımızın yanındayız ve destekçisiyiz. Küresel ve bölgesel olumsuzluklara karşın Gaziantep’in ihracatını attırması hepimizi gururlandırmaktadır. İhracattaki hedefimiz 2018 yılı sonunda Türkiye’nin en çok ihracat yapan 5 kenti arasında yer almaktır. 2023 yılı ihracat hedefini 30 milyar dolar olarak belirleyen Gaziantep, bu hedefine emin adımlarla ilerlemektedir.” şeklinde konuştu.

ÜNVERDİ: ARTIŞ DEVAM EDECEK

Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, rakamsal verilerdeki artıştan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gaziantep’in ihracat grafiğinin pozitif yönlü devam ettiğini belirten Ünverdi, “Mayıs ayı itibarı ile aylık bazda ihracatımız, sene başından buyana hem yüzdelik hem de rakamsal olarak en yüksek değerine ulaştı. İhracattaki bu büyüme hem istikrar hem de gelecek adına mutluluk verici. Sanayicilerimizin üstün çabaları ve yeni pazar hedefleri ile İnşallah önümüzdeki süreçte de ihracattaki artışımız devam edecek” dedi.

KİLECİ: MORAL VERİYOR

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Fikret Kileci, bölgeden bu yılın ilk 5 ayında 3 milyar 498 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini belirtti. Kileci, bölgenin ocak-mayıs dönemi ihracat verilerine ilişkin yaptığı açıklamada, bölge ihracatının her geçen gün arttığını, bu artışın da hem ihracatçıya hem de ülkeye moral aşıldığını söyledi. Türkiye’nin son 2 haftadır yoğun ekonomi gündemiyle karşı karşıya kaldığını hatırlatan Kileci, “İhracatçılarımız, son günlerde konuşulan döviz konusunda ülke ekonomisine en fazla döviz girdisi sağlayan kişiler oldu, olmaya da devam edecek. Farklı coğrafyalara ihraç ettiğimiz her ürün ülkemize döviz olarak dönüyor. Biz de bunun farkındayız ve daha fazlası için gece, gündüz mesai yapıyoruz. Daha fazla ihracat, daha rahat bir ülke demektir. İhracatçılarımız bu şuurla yoluna devam etmektedir” dedi. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT