Seçilen başkanların 2022 yılına kadar görevde kalacağı birlikte Tekstil hariç adaylar şekillendi.. Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Selahattin Kaplan, Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı Sami Konukoğlu ve Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Abdülkadir Çıkmaz'ın iki dönem kuralından aday olamayacağı GAİB'te en rahat grup Güneydoğu Anadolu Hububat-Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçılar Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya'nın bulunduğu Hububat ve Bakliyat grubu… Altunkaya’nın tek liste ile gitmesi beklenen seçimlerde Halı'da ve Kuru Meyve'de iki isim yarışacak. Birlik başkanlarının belli olmasından sonra sıra GAİB Koordinatör Başkanlığı seçimine gelecek. GAİB Başkanlık seçiminde 20 Nisan’da yapılması bekleniyor.

HALI'DA İKİ ADAY

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri’nde seçim heyecanı başladı. Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Selahattin Kaplan, Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı Sami Konukoğlu ve Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Abdülkadir Çıkmaz’ın yeniden aday olamayacağı seçimlerin çekişmeli geçmesi bekleniyor. Mevcut başkanlardan Hububat-Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçılar Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya’nın yeniden aday olacağı birlik seçimlerinde adaylar çıkmaya başladı.

HALI'DA İKİ İSİM

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Selahattin Kaplan’ın da iki dönem kuralından dolayı yeniden aday olamayacağı seçimlerde Ahmet Kaplan ve İlyas Öztürkmen yarışacak. Çekişmeli geçecek olan seçim 11 Nisan'da birlikte yapılacak.

3 BAŞKAN ADAY OLAMAYACAK

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 81 ildeki 365 odasına üye 1 milyona yakın iş insanı, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin 50 bine yakın üyesi, yeni yönetim kurullarını ve başkanlarını belirleyecek seçimlere hazırlanıyor. TİM’de iki dönem kuralı nedeniyle 60 ihracatçı birliğinden 43’ünün başkanının değişecek olması, ihracatçılar arasındaki heyecanı daha da arttırıyor.

ALTUNKAYA RAKİPSİZ TEK ADAY

Güneydoğu Anadolu Hububat-Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçılar Birliği Başkanlık seçimi 13 Nisan’da yapılacak. Seçimlere mevcut başkan Mahsum Altunkaya’nın tek liste ile gitmesi bekleniyor.

ÇIKMAZ’IN YERİNE KİM ADAY OLACAK?

Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Abdulkadir Çıkmaz’ın iki dönem kuralından dolayı yeniden aday olamayacağı birlik seçimlerinde İbrahim Türkkan adı geçiyor. 13 Nisan’da seçimin yapılacağı Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nde daha önce Yalçın Geyik'in de ismi geçiyordu, ancak bu iş adamının yakın çevresine aday olmayacağını söylediği öğrenildi. Bu durumda sürpriz bir aday çıkmazsa, İbrahim Türkkan tek aday olarak seçime girecek.

KONUKOĞLU ADAY OLAMIYOR

Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı Sami Konukoğlu’nda iki dönem kurulından dolayı aday olamayacağı seçimlerde Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanlığına kimin seçileceği merak konusu. Kulislere göre bu birlikte de tek adayın çıkması ve adayın ortak karar ile belirlenmesi bekleniyor. 17 Nisan’da yapılacak olan seçimlerde adayın birliğin ortak adayı olması için sektör temsilcileri lobi çalışmasında bulunuyor.

GAİB BAŞKANI KİM OLACAK?

GAİB Yönetim Kurulu başkanları tarafından yapılacak seçim sonucunun ardından GAİB Koordinatör Başkanı belli olacak. Mevcut başkan Abdülkadir Çıkmaz’ın yeniden aday olamayacak olmasından dolayı gözler yeni başkanın kim olacağına çevrildi. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT

İŞTE TARİHLER

HALI: 11 Nisan 2018
HUBUBAT VE BAKLİYAT: 13 Nisan 2018
KURU MEYVE: 13 Nisan 2018
TEKSTİL: 17 Nisan 2018