Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri organizasyonuyla Malatya, Adıyaman, Kilis ve Gaziantep’te “Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri” düzenlenecek. GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz seminerin ihracatçılara yönelik önemli faydalar sağlayacağını ifade etti.

İhracatçıların bilgilendirilmesi ve yeni mevzuatların anlatılması amacıyla Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek olan Dış Ticaret Bilgilendirme Seminerine Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri ev sahipliği yapacak. Seminerin dört ayrı ilde gerçekleştirileceğini ifade eden Çıkmaz yapılacak ihracatla ilgili olumsuzlukların yaşanmaması için mutlaka bu seminerlerin yakından takip edilmesi gerektiğini ifade etti.

NELERİ KAPSIYOR ?

Çıkmaz yaptığı açıklamada, “ Söz konusu seminerler, “İhracatta Sağlanan Devlet Yardımları”, “Dâhilde ve Hariçte İşleme Rejimleri”, “İş Dünyası İçin Ticari Bilgiye Erişim”, “Ülke Masaları, Pazar Araştırması- Hindistan Pazarına İhraç İmkânları” konularını kapsamaktadır. Söz konusu seminerler bugün Malatya’da Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu, 6 Mayıs 2014 Salı tarihinde Adıyaman da Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda, 7 Mayıs 2014 Çarşamba günü Kilis Ticaret ve Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda ve son olarak 8 Mayıs 2014 Perşembe Gaziantep Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecektir" dedi. BÜLTEN