IŞİD'in sınırımızın karşısında hendek kazması, mayın döşemesinin ne ihracatımıza ne de turizmimize bir etkisinin olmadığı öğrenildi. Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Gümrük kapılarında bir sıkıntı olmadığını belirtirken, Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürü Ergun Özuslu, sınırdaki gelişmelerin gelen turistlerle bir alakasının olmadığını dile getirdi.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Suriye'ye ticaretimizin gümrük kapılarından sorunsuz devam ettiğini söyledi. Gümrük kapılarında bir sıkıntı olmadığını, IŞİD'in hendek kazması, mayın döşemesinin İhracatımızı çok fazla etkilemediğini söyleyen Çıkmaz, "Suriye'ye ihracatımızda daha önce yüzde 20 artış vardı. Son aylarda yüzde 6'lık düşüş yaşandı. Suriye'ye ihracatta artış yüzde 14'lerde" dedi.

EN ÇOK GIDA GİDİYOR

'Suriye'ye ticaretimiz hem Öncüpınar, hem de Cilvegözü kapılarından devam ediyor' diyen Abdulkadir Çıkmaz, "Ne girişte ne çıkışta gümrük kapılarında sıkıntı yok. Suriye'ye daha çok gıda ihracatı yapılyor. 6 ayda 350 milyon dolar ihracat yapıldı. İhracat daha önce Suriye'nin geneline yapılırken şu anda Özgür Suriye Ordusu'nun bulunduğu bölgeye yapılıyor" diye konuştu.

ÖZUSLU: MÜNFERİT OLAYLAR

Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürü Ergun Özuslu, sınırdaki gelişmelerin turizme etkisi olmadığını, şehirde bir sıkıntı olmadığını söyledi. Turizm sezonunun Ramazandan dolayı bir durgunluk yaşadığını belirten Özuslu, "İnsanlar ramazandan dolayı seyahat etmiyorlar. Ramazan durgunluğu yaşanıyor. Ramazandan sonra turizm sektörü eski rayına döner" dedi. Sınırdaki gelişmelerin gelen turistlerle bir alakasının olmadığını dile getiren Özuslu, "Buraya 80 km uzaktaki gelişmelerin gelen turistlerle bir alakası yok. Şehir merkezinde sıkıntı yok. Bunlar geçici şeyler, bizi etkilemez. Münferit olaylar. Gaziantep'te turist potansiyelimiz aynı seyrinde devam ediyor. Müze ziyaretlerinde bir değişiklik yok" diye konuştu. Meral KINACILAR