Gaziantep ihracatta tarihi rekorunu kırdı. Eylül ayında yüzde 12,9 artışı yakalayan Gaziantep'ten 662,6 milyon dolarlık ihracat yapıldı. Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, "Aylık bazda Gaziantep, tarihinin en yüksek ihracat rakamına ulaştı’’ diyerek müjdeyi verdi.

Bu güzel trendin devam etmesi için ihracatı teşvik edecek ve iş adamlarının motive edecek desteklerin sağlanması ve yapısal reformların kesintisiz devam etmesi gerektiğinin altını çizen Konukoğlu, "Bunu başarırsak hem şehrimiz hem ülkemiz kazanır. İhracatın,istikrarlı ekonomik büyümeye desteği sürer’’ diye konuştu.

YERİMİZİ KORUDUK

Gaziantep’in, en fazla ihracat yapan iller arasında altıncı sıradaki yerini koruduğunu hatırlatan Konukoğlu, "Bu yıl Ocak-Eylül dönemi dikkate alındığında Gaziantep ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,3 oranında artarak 4 milyar 853 milyon 90 bin dolara ulaştı. 2013 yılı dokuz aylık dönemde ise Gaziantep’ten 4 milyar 742 milyon 943 bin dolar değerinde ihracat yapılmıştı" dedi. Yakın coğrafyamızda yaşanan risklerin son aylarda ihracatımızı olumsuz etkilediğini, ancak iş adamlarının özverili çalışmaları sayesinde yeniden artış trendine girildiğini belirten Konukoğlu, ihracatçılara ve tüm çalışanlarına teşekkür etti.

RAKAMLAR MORAL VERDİ

Bölge pazarlarındaki sıcak gelişmelerin önemini koruduğunu, buna karşın Gaziantepli iş adamları olarak bunun etkilerini en aza indirme mücadelesi verdiklerini vurgulayan Konukoğlu, "İhracatçılarımız yeni pazarlara girme çabası devam ediyor. AB ülkelerindeki ekonomik iyileşme de ihracat artışımıza katkı sağlıyor. Bu yıl özellikle son aylarda yaşanan gerileme durdu diyebiliriz. İhracat rakamlarının kendini toparlaması ve tekrar artış trendini yakalaması sevindirici bir gelişme. Eylül ayında çift haneli büyüme rakamlarını görmekten mutlu olduk. İşa damlarımıza ve tüm sektörlerimize büyük moral verdi. Güçlenen sanayi rakamları ile bu yılın son çeyreğinde ihracat rakamlarının daha iyi gelmesini bekliyoruz" dedi. Konukoğlu, sanayiciler olarak çıktıkları ihracat yolunda ürün ve pazar çeşitliliğine yenilerini ekleyerek, 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerleyeceklerini sözlerine ekledi. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT