Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Gaziantep'in ihracattaki ağırlığının Nisan ayında hissedildiğini söyledi. Çıkmaz, “Bu dönemde bölgemizden en fazla halı, kumaşlar, iplikler, değirmencilik ürünleri, pastacılık ürünleri, bitkisel yağlar, plastikler ve mamulleri, dış giyim, demir çelik mamulleri ile diğer gıda müstahzarları Bölgemizden en çok ihracatı gerçekleştirilen ürünler olmuştur” dedi.

BÖLGENİN LOKOMOTİFİ

2016 yılı Nisan ayında Gaziantep’in bir önceki yılın Nisan ayına oranla 1.7’lik bir artışla 545 milyon 163 bin dolarlık ihracat yapıldığını belirten Çıkmaz, “Bölgemizin lokomotif ili olan Gaziantep, 2016 yılı Ocak-Nisan döneminde 2 milyar 82 milyon 386 bin dolarlık ihracat ile Türkiye’nin en çok ihracat yapan altıncı ili konumundaki yerini korumaktadır. Gaziantep’in ihracat artışı Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına oranla 1.7’lik bir artış kaydetmiş ve Nisan ayında 545 milyon 163 bin dolarlık çeşitli ürünlerin ihracatı sağlanmıştır. Gaziantep’in ihracat artışı önümüzdeki dönemlerde de artarak devam edecektir. Gaziantep’in ihracatını sektörel anlamda değerlendirdiğimizde ise hububat-bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri, tekstil ve hammaddeleri, halı, kimyevi maddeler ile ağaç ve orman ürünleri ilimizin ihracatında önde gelen sektörleridir” dedi.

ATAK SÜRECEK

Güneydoğu Anadolu Bölgesinden en fazla ihraç edilen ürünleri de değerlendiren GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz “Bu dönemde bölgemizden en fazla halı, kumaşlar, iplikler, değirmencilik ürünleri, pastacılık ürünleri, bitkisel yağlar, plastikler ve mamulleri, dış giyim, demir çelik mamulleri ile diğer gıda müstahzarları Bölgemizden en çok ihracatı gerçekleştirilen ürünler olmuştur” dedi. NECMETTİN GÖRGÜN