Çıkmaz, “Birliklerimizce 2018 yılı Ocak-Şubat döneminde, 2017 yılının aynı dönemine oranla yüzzde 5,9’luk artışla toplam 1 milyar 329 milyon 588 bin dolarlık ihracat kayda alınmıştır. İhracatın artışından memnuniyet duyuyoruz. 2018 hedeflerimizi gerçekleştirmek için çalışmalarımız devam edecektir” dedi. Sanayi Odası Başkanı Adil Sani Konukoğlu ise, Türkiye’nin ve bölgenin en önemli üretim merkezlerinden biri olan Gaziantep’ten gerçekleştirilen ihracattaki istikrarlı artışın, üretimi milli görev kabul eden sanayicilerin alın teri dökerek sağladığı başarı olduğunu söyledi. Ticaret Odası Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, Gaziantep’in ihracatını geçen yılın şubat ayına göre arttırdığını ve ihracat hedeflerine emin adımlarla ilerlediğini belirtti.

ORTADOĞU LİDER

Güneydoğu Anadolu Bölgesinden gerçekleştirilen ihracata Ortadoğu ülkelerinin liderliğini sürdürdüğünü belirten GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, “Bölgemiz ihracatında Orta Doğu Ülkeleri %49,2 pay ile ilk sırada yer almakta, AB Ülkeleri yüzde 20,9 pay ile ikinci ve Afrika Ülkeleri yüzde 10,8 pay ile üçüncü sırada bulunmaktadır. Toplam 170 ülkeye ihracat gerçekleştirilmiş olup bu ülkelerden Irak, ABD, Suriye, İtalya, Suudi Arabistan, İran, Almanya, İngiltere, Belçika ve Hollanda Bölgemiz ihracatında ilk sıralarda yer alan ülkelerdir” dedi. Ürün bazında ihracat değerlendirmesi de yapan Başkan Çıkmaz “İhracatımıza ürün bazında bakıldığında halı, kumaşlar, iplikler, değirmencilik ürünleri, pastacılık ürünleri, plastikler ve mamulleri, bitkisel yağlar, diğer gıda müstahzarları, demir çelik mamulleri ile dış giyim ürünleri Bölgemizden en çok ihracatı gerçekleştirilen ürünler olmuştur” dedi.

İKİ AYDAKİ RAKAMLAR

Ocak Şubat aylarında Gaziantep’in yüzde 5,7’lik bir artışla 1 milyar 64 milyon 83 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini de açıklayan Başkan Çıkmaz “Bölgemizin lokomotif ili olan Gaziantep, Şubat 2018 döneminde bir önceki yılın aynı dönemine oranla 5,4’lük artışla 541 milyon 835 bin dolarlık ihracat gerçekleştirirken 2018 yılı Ocak-Şubat döneminde 1 milyar 64 milyon 83 bin dolarlık ihracat ile Türkiye’nin en çok ihracat yapan altıncı ili konumundaki yerini korumaktadır. Tekstil ve hammaddeleri, hububat-bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri, halı, kimyevi maddeler ile ağaç ve orman ürünleri ilimizin ihracatında önde gelen sektörlerdir” dedi.

KONUKOĞLU'NDAN KUTLAMA

Sanayi Odası Başkanı Adil Sani Konukoğlu, İhracat rakamlarının, ekonomideki istikrarlı ve sürdürülebilir büyümenin sonucu olduğuna vurgu yaparak, “Bu başarıda katkısı olan sanayicilerimizi kutlar, Gaziantep Sanayi Odası ve şahsım adına teşekkür ederim” dedi. Sanayiciler ve ihracatçıların mevcut pazarlara yeni pazarlar katmak ve fırsatları değerlendirmek için gösterdikleri çabanın taktire şayan olduğuna dikkat çeken Konukoğlu, GSO olarak Ar-Ge, pazar araştırması ve mesleki eğitim başta olmak üzere ihtiyaç duyulan her alanda üretim, istihdam ve ihracatı artırma amaçlı hedeflere katkı sunacaklarını sözlerine ekledi.

HIDIROĞLU: ADIM ADIM İLERLİYORUZ

Ticaret Odası Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, Gaziantep’in ihracatını geçen yılın şubat ayına göre arttırdığını ve ihracat hedeflerine emin adımlarla ilerlediğini söyledi. Gaziantep’in 2017 yılının Şubat ayında 520 milyon 72 bin dolarlık ihracat yaptığını, geride bırakılan ayda ise 541 milyon 835 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdiğine dikkat çeken Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, “Gaziantep her alanda olduğu gibi ihracatta da hedeflerine emin adımlarla ilerliyor. İhracatçı bir şehir olan Gaziantep’in bu yılki hedefi en çok ihracat yapan iller sıralamasında ilk beşe girmek” dedi. HABER MERKEZİ