Bu sene idari tatilin erken başlaması nedeniyle bayram hareketliliği de erken başladı. Pazartesi gününden bu yana cadde ve sokaklar alışverişe çıkan insanlarla dolup taşıyor. Gaziler, Mütercim Asım, Gazi Muhtar Paşa Caddelerinde bayram hareketliliği yaşanıyor.

GAZİLERDE İNSAN SELİ

Bu bayram öncesi de en kalabalık cadde Gaziler Caddesi oldu. Uygun ürünleri tercih edenlerin tercihi olan Gaziler Caddesi'nde güvenlik önlemleri de günler öncesinden alındı. İğne atsan yere düşmeyen caddede, kuru kalabalık diyen esnaf olduğu gibi satışlardan memnun olan, bu bayramda yüzü gülen esnaf da var. Esnaf, "Pazartesi gününden bu yana büyük bir hareketlilik yaşanıyor. İdari tatil nedeniyle insanlar alışverişe erken başladı. Daha çok satış yapalım, sürümden kazanalım diye fiyatlarımızda indirime gittik. Bayram öncesi yaşanan durgunluğu bir nebze olsun attık" dedi.

LÜKS MAĞAZALARA İLGİ AZ

Alım gücü düşen vatandaşlar daha çok ucuz ürünleri tercih etme yolunu seçerken, lüks mağazalara ilginin ise çok fazla olmadığı görüldü. Bayram öncesini sakin geçiren mağaza yetkilileri ise, "Bayram öncesini sakin geçiriyoruz. Ancak son günde hareketlilik bekliyoruz. Daha umudumuz var" dediler. Meral KINACILAR