Dün kabul edilen iddianame ile birlikte, İbrahim Kızıl ve 21 kişi Bankayı aracı kılmak suretiyle şirket yöneticisi sıfatıyla dolandırıcılık, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, kurulan suç örgütüne üye olmak, hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanmak, sahte özel belgeyi bilerek kullanma suçlarından yargılanacaklar.

HANGİ GEREKÇEYLE TUTUKLANMIŞLARDI

Cumhuriyet Başsavcılığı ile İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü marifetiyle gerçekleştirilen, cürüm işlemek için örgüt kurmak, örgüte üye olmak (TCK.220/1,2) nitelikli dolandırıcılık(TCK.158/1-h) ile Dernekler Kanunu 32/1-f maddesi delaleti ile hizmet nedeniyle emniyeti suistimal (TCK:155/2) iddiası ile yürütülen soruşturma kapsamında 4 Nisan 2012 tarihinde başsavcılıkça savunmaları tespit edilen toplam 22 şüpheli, atılı iddia nedeniyle tutuklamaya sevk edilmişti. Gaziantep 9. Sulh Ceza Mahkemesi ise 15 şüpheliyi, kısmen cürüm işlemek için örgüt kurmak, örgüte üye olmak, nitelikli dolandırıcılık ile Dernekler kanunu 32/1-f maddesi delaleti ile hizmet nedeniyle eminyeti suistimal iddiaları ile tutuklanmış, diger 7 zanlıyı ise tutuksuz yargılamak üzere serbest bırakmıştı.

KİMLER TUTUKLANMIŞTI

İbrahim Kızıl, Mehmet Kızıl, Sabri Hamamcı, İlhami Şimşek, Emin Tığrak, Tahir Tığrak, Abdullah Gilgil, Mehmet Hanifi Kesici, Doğan Kesici, Hüseyin Doğan, Hasan Kaçan, İbrahim Halil Güvenç, Ahmet Karapınar, Sefa Kavakoğlu, Mehmet Raşit Çakır.

Yapılan itiraz sonucu daha sonra tutuksuz yargılanmasına karar verilen Halil Süreyya Aksu ile Tamer Çalışkan hakkında tutukluk kararı çıkarılmıştı. Serbest bırakın ve tutuksuz yargılanmasına karar verilen isimler ise şunlar oldu: Mustafa Kızıl, Celal Tığrak ,Mahmut Kesici, Emrah Söylemez ve Mesut Söylemez