Ulusal bir gazetede yayınlanan Gaziantep Havalimanı'nda gerçekleştirilen tadilatta güvercin yuvalarının üzerinin mazgalla kapatıldığı yönündeki iddia üzerine hayvanseverler harekete geçti. Havalimanında inceleme yapan hayvanseverler, haberin asparagas olduğunu belirledi.

Ulusal bir gazetede ve internet sitesinde yayınlanan görüntülerle Gaziantep Havalimanı'nda yapılan tadilatta güvercin yuvalarının üzerinin kapatıldığı iddia edilmişti. Güvercin yavrularının seslerinin de duyulduğu video görüntülerinin paylaşıldığı haberde, yavrularının sesini duyan anne güvercinlerin ise mazgal önünde çaresizce beklediği ileri sürülmüştü.

CAHİDE AYAĞA KALKTI

Canlı Hayatı İyileştirme Derneği Başkanı Cemal Güneş Tosun, iddialar üzerine havalimanında inceleme yaptı. Yolcu, görevli ve yöneticilerle irtibat kuran Tosun, güvenlik kameralarını da izledi. Tosun, yaptığı incelemede tavana mazgal monte edilmesi konusunun doğru olduğunu fakat güvercin ya da yavrularının mazgalla kapatılan bölgede sıkıştığı iddiasını doğrulayamadıklarını kaydetti.

YETKİLİLER HAYVANSEVER

Tosun, güvercinlerin bankamatik kulübesi üzerindeki soğutucuların önüne yuva yaptığını, mazgalın ise tavana monte edildiğini belirlediklerini söyledi. Haberin asparagas olduğunu vurgulayan Tosun, “Havaalanında kuşların sıkışıp kaldığına dair bir ihbar aldık. Tabi biz inanmak istemedik. Sivil toplum örgütü olarak derhal olaya müdahale etmek istedik ve olay yerine gittik. Havalananında iki tane bankamatik kulübesi var. Kulübenin üzerinde de soğutucular var, kuşlar onun dibine yuva yapmış yavrularıyla birlikte orada biz bunu gördük, resimledik"

BÖYLE BİR ŞEY YOK

"Görüntülerdeki seslerin bu yavrulara ait olduğunu tahmin ediyoruz. Yavruların zaman zaman böyle ses çıkarmasına rağmen yavruların havalimanı tarafından dışarıya atılmadığını belirledik. Bankamatiğin yaklaşık bir metre üstündeki tavan mazgalla kapatılmış. Ama orada kuş yok. Orada çekim yapan kişi dışarıdan bankamatik hizasında çekim yapmış, ‘kuşlar mazgalda sıkışmış’ diye öyle bir haber yapılmış. Bu tamamen asparagas haber. Toplumda bu canlılara hep böyle insanlar zarar veriyor. Olayı araştırmadan bir insanı karalamak çok basit ama olay asla anlatıldığı gibi değil. Gittik, gözlerimizle bunu gördük, olay yerinde incelemelerimizi yaptık. Havaalanı müdür ve yetkililerimizin gerçekten hayvansever olduğunu kendi gözlerimizle gördük” diye konuştu.

HABER ÇARPTIRILDI

Havalimanı yetkilileri de olayın aslının bulunmadığını, çekilen video ve haberin çarpıtıldığını kaydetti. İHA