Gaziantep Gazeteciler Cemiyetinin düzenlediği ödül töreninde, seçici kurulun verdiği listenin değiştirildiği iddiası basın camiasında bomba etkisi yarattı. Olayı ortaya çıkartan Gaziantep'in deneyimli gazetecisi Ahmet Aslan, TV programı dalında Mehmet Alıcı'nın birincilikten 2. sıraya düşürüldüğünü, 1'nciliğe ise Olay TV'nin getirildiğini belirterek bunun bu tür yarışmalarda skandal niteliğinde olduğunu söyledi.

Sosyal paylaşım sitesinde bu değişikliği ortaya çıkartan Ahmet Aslan'dan sonra birincilik ödülü elinden alınan Mehmet Alıcı'nın oğlu, Yunus Emre Alıcı ise, İddia babamın Söz Halkın isimli programı üzerinden dönüyor. Açıkcası bizde babamın programının 1. olmasını bekliyorduk. Eğer Gazeteciler Cemiyeti bu iddiayı çürütemezse ödül töreninin kamuoyu gözünde inandırıcılığı kalmayacaktır!"dedi.

Edinilen bilgiye göre, ödül yarışmasında jüri olarak belirlenen seçici kurul, şu isimlerden oluşuyor: Gaziantep Üniversitesi İletişim Fakültesi Doç. Dr. M.Emre Köksalan, Zirve Üniversitesi Radyo Televizyon Bölümü Yrd. Doç. Dr. Ramazan Cihan, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü Yrd. Doç. Yelda Yanat Bağcı