Türkiye'nin en sevdiği spor kuşkusuz futbol. İzliyor, tartışıyor, takip ediyor, heyecanlanıyor, seviniyor, kızıyor ve oynuyor. Ve aslında her çocuğun en büyük hayallerinden biri... İddda Rakipbul Ligi'nin kurucularından Cem Durul'a göre "Herkesin içinde bir Arda Turan var. Ya da oynayan herkes bir Arda Turan."

Ve futbol sadece yeşil sahalarda oynanmıyor. Türkiye'nin her yerinde, her saat yüzlerce maç var. Profesyonel, amatör ve halı sahada. Ve profesyonellerin, amatörlerin bir ligi var. Sürekli yarışıyorlar. Önce ülkede sonra Avrupa'da. iddaa Rakibpul Ligi Türkiye'de bir ilki başardı ve Türkiye'nin halı sahanın ligini kurdu. Ama öyle sıradan bir lig değil Avrupa Şampiyonası'na kadar yolu var. Bu projenin kurucularıysa iki genç girişimci. Cem ve Deniz Durul.. Hedefleri 13 olan il sayısına Türkiye'nin yıldızlarından Gaziantep'i de dahil etmek. iddaa Rakipbul Ligi'ni ve hedefi ligin kurucularından Cem Durul ile konuştuk.

iddaa Rakipbul Ligi ne zaman ve nasıl başladı?

Cem Durul: iddaa Rakipbul Ligi'nin amacı şu: Sıradan bir halı saha maçını şampiyonlar ligi atmosferi ile organize etmek, yarıştırmak. Bri halı saha takımına günün her saati saha, rakip bulup futbol oynatıyoruz. Bu benim üniversite projemdi. Hoca tarafından kabul görmeyince, gerçeğini yapmaya karar verdik. Yaklaşık 7 yıldır bu lig var. Ve yaklaşık 100 bin üyemiz var. Her geçen gün büyüyoruz.

Sadece rakip ve saha bulup maç mı yaptırıyornuz?

Cem Durul: Sadece bu değil. Futbolseverler takımlarını kurup bize üye oluyorlar. Ve herkese açık. Her maçın hakemi var. Her maçın HD video ve fotoğraf çekimi var. Tüm istatistikler tutuluyor. Oyuncu değerleri, puanlar ve tüm veriler kayıt altında. Bunları maçtan hemen sonra internet sitemizde ( www.rakipbul.com )yayınlıyoruz. Ceza kurulumuz, talimatlarımız, tahkim kurulumuz var. Oyuncu transferi için KAP var.

Her şeye nasıl yetişiyorsunuz? 100 bin üyeden bahsediyorsunuz..

Cem Durul: Her ilde ofislerimiz, çalışanlarımız var. Biz insanaların futbol hayalalerini gerçekleştirmek için yoğun çalışıyoruz. İsterseniz sizde takımınızı kurun, maçınızı yapın, ertesi gün maça dair tüm değerlerinize bakın...

Kaç organizsayon yaptınız?

Cem Durul: Bugüne kadar binlerce maç yaptırdık. İl şampiyonası ve sonrasında Türkiye Şampiyonası yapıyoruz. Türkiye'nin en iyi takımını belirliyoruz. Türkiye Şampiyonu, Avrupa Halı Saha şampiyonasında Türkiye'yi temsil ediyor. Geçen yıl Yunanistan'daydık. Bu yıl şampiyon Adana'yı yenen Antalya'dan çıktı. Yaz ayında Türkiye'yi İsrail'de düzenlenecek Avrupa Halı Saha şampiyonasında temsil edecek.

2014 hedefi ne?

İlk hedefimiz Türkiye'nin büyüyen ve yıldızlarından Gaziantep'e de bu oraganizasyonu taşımak. Antep'i de Türkiye Şampiyonası'nda görmek istiyoruz.

Nasıl olacak?

Önce Gaziantep'de bir temsilcilik açacağız.Bunun için Antep'de yaşayan girişimcilere ihtiyacımız da olacak. Rakipbul'un internet sitesi üzerinden bize ulaşabilirler. Ardından Antep'te takımları yarıştırmaya başlayacağız. Antep'de sıradan bir halı saha maçını Şampiyonlar Ligi atmosferine çevireceğiz. Ardından Antep'in en iyi takımı Türkiye Şampiyonası'nda olacak. Kazanırsa da Avrupa Şampiyonasında... Tabii şunu da belirtelim. Her hafta sabit bir günde maç yapmak da mecburi değil. Her katılımcının isteğine göre maç organize ediyoruz. Katılan takımlar istekleri sahada, günde ve saatte maçlarını yapabiliyorlar.