Gaziantep Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Halil Güzelbey, “Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi uçuşa geçti… Sıra Gaziantep Üniversitesi’nde!” sloganı ile seçim çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürüyor. Rektörlüğe talip olduğunu belirten Güzelbey, “Rektör olarak seçilmem halinde, üniversitemizde işlerin akıcı bir şekilde yürümesini sağlayan bir rektör olacağım" dedi.

“Öğretim görevlileri, okutman, uzman ve araştırma görevlilerinin, bu üniversitenin temelini oluşturan unsurlardan olduğu her zaman göz önüne alınacaktır" diyen Güzelbey, "“Bugüne kadar konuşan değil yapan bir öğretim üyesi oldum. Öğrencilerimiz daima en kıymetli varlıklarımız olmuştur. Öğrencilerimizin daha iyi yetişmesi için her türlü imkân sağlanacaktır. Uygun olan derslerde bir sınav değerinde olan proje uygulaması yapılması teşvik edilecektir" şeklinde konuştu.

İDARİ MASLAHATÇI YÖNETİM OLMAYACAĞIZ

Güzelbey açıklamasında devamla şunları söyledi: “Yönetimimiz, idari maslahatçı değil; işleri olması gerektiği gibi yapan bir anlayışta olacaktır. Üniversitemiz içerisinde saadet zincirleri kuranlara ve onları destekleyenlere fırsat verilmeyecek ve süratle tasfiye edileceklerdir. Rektör yardımcılığı görevleri bilim dallarına adaletle dağıtılacak; bu üniversiteye yıllarını vermiş, yetenekli ve liyakatli insanlar arasından rektör yardımcıları seçilecek ve atanacaktır. Bir öğretim üyesine birden fazla görev verilmeyecektir. Fakültelere, kendi dalları ve yakın dallar dışındaki alanlardan yönetici atanmayacaktır. Fakültelere, kaynak, öğretim üyesi ve asistan kadroları adaletli bir şekilde tahsis edilecektir"

PARALEL YAPI İLE MÜCADELE EDİLECEK

“Devlet ve millet düşmanı olan paralel yapı ve işbirlikçileri ile “-miş gibi” değil, pahası her ne olursa olsun gerçekten mücadele edilecektir. Bu konunun bir devlet meselesi olduğunun ve bu yapıyı oluşturan dış devletin amacının ne olduğunun da farkında olanlardan birisiyim. Ayrıca belirtmek isterim ki bu hareketin yanlışlığını görüp, samimiyetle vazgeçenler sisteme kazandırılacaktır. Bu çalışmalar sırasında hukuk ve adalet içerisinde kalınarak hareket edilecektir.” HABER MERKEZİ