Olağanüstü İl Kurultayını başarıyla tamamlayan İşçi Partisi Gaziantep İl Örgütü yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi ilk ziyaretini Baro’ya yaptı. İP İl Başkanı Günnur Ünverdi ve beraberindeki İl Yöneticileri Gaziantep Baro’su Başkanı Av. Ali Elibol tarafından karşılandı. Elibol, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çatı adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu'nun içine sinen bir aday olmadığını ancak oyunu da buna rağmen İhsanoğlu'na vereceğini söyledi.

Elibol, "Demokrasilerde her parti kendi adayıyla seçime girer. İkinci tura kalan adaylar üzerinden halk kendi çatısını kurar. Liderler hangi kıritere göre bu saptamayı yaptı bilemiyorum. Gönül isterdi ki CHP kendi içinden bir aday çıkarsın" dedi. İşçi Partisi'nin ziyaretinde Cumhurbaşkanlığı seçimleri önemli yer tuttu. Elibol, CHP'nin kendisinin bir aday çıkarmadığını beklediği belirttiği konuşmasında, " Ama siyasi durum bunu dayattı.Türkiye Ortadoğu bataklığına saplanıyor. Recep Tayyip Erdoğan Müslüman Kardeşlere oynuyor. CHP Ekmelettin Beyle muhafazakar kesimlerle barışmaya çalışıyor. Ben çatının ikinci turda halk tarafından kurulacağına inanıyorum. Önce partiler kendi adaylarıyla seçimlere girmeli.Yüzde elli artı birde çoğunluk sağlanamayınca 2. turda halk kendi çatısını kurmalıydı. Maalesef lider hegemonyası bütün partilerde var" şeklinde konuştu.

İHSANOĞLU'NUN MİSYONU BELLİ

İşçi Partisi İl Başkanı Günnur Ünverdi ise, "Aslında Ekmelettin İhsanoğlu’nun misyonu belli. Kendisiyle ilgili bilinmeyen yok.Uğur Mumcu’nun ‘Rabıta’ kitabında çok önemli somut bilgiler var. Tayyip’in benzeriyle sonuç almak mümkün değil. 20 Yürekli milletvekili çıkıp Cumhuriyetin temel değerlerine güvence oluşturabilecek, halkın Atatürk’te birleşmesinin yolunu açacak bir aday göstermesi gerekiyor. Bunun için bütün vatanseverler, siyasi partiler, demokratik kitle örgütleri, harekete geçmeli. Ülkemiz ve büyük Türk Milleti birbirinin benzeri iki Cumhuriyet yıkıcısına teslim edilemez" BÜLTEN