Spor Toto Süper ligde sezonun tamamlanmasına kısa bir süre kala ligde henüz rahat olmayan Gaziantepspor’un, iç saha maçlarını kazandığı taktirde ligde kalma şansı yüksek.

Ligde galibiyet hasreti çeken kırmızı – siyahlı ekip, 32 puanla 13’üncü sırada yer alırken, küme hattında yer alan takımlarla arasında 8 puan fark bulunuyor.

Sezonun tamamlanmasına 5 hafta kala artık ligde telafisi olmayan maçlara çıkacak olan temsilcimiz, Kamil Ocak stadyumunda 3 maça çıkacak.

İÇERİDE KAZANMALIYIZ

Kalan her maça final havasında çıkması gereken Gaziantepspor daha fazla strese girmemesi adına Pazartesi günü konuk edeceği Gençlerbirliği maçından mutlaka galibiyetle ayrılması gerekiyor. Kırmızı – siyahlı futbolcuların kaybetmeme korkusunu yaşamaması gerekiyor, eğer gerçek oyunlarını sahaya yansıtmaları doğrultusunda iç sahada ki maçlarından mutlaka galibiyetle ayrılabil inecek kapasiteye sahipler. Ligin 30’uncu haftasında deplasmanda Fenerbahçe ile karşı karşıya gelecek olan temsilcimiz, daha sonra ligde kalması mucizeler bağlı olan Eskişehirspor ile kendi evinde mücadele edecek. Eğer bu maçı da kazanırsa küme tehlikesi ile uzaktan yakında alakası kalmayacak. Gaziantepspor sezonun son haftasında ise ligin en rahat ekiplerinden ünlü futbolcu Eto’lu Antalyaspor’u ağırlayacak. Belki de bu maçta prestij mücadelesi verecek.

DAHA BİTMEDİ

Saha içindeki mücadelenin yanı sıra saha dışında şehir ve taraftarın da kenetlenmesi gerekiyor.

Taraftarlarla futbolcular sinerjiyi birlikte oluşturması lazım, çünkü çok önemli haftalara giriyor. Çok önemli maçlar oynanacak. Bu maçlar Gaziantepspor’un kaderini belirleyecek. Daha hiçbir şey bitmiş değil her şey kırmızı – siyahlı futbolcuların elinde. Bunlardan iyi sonuçlar alınırsa ligde düşme endişesi ortadan kaybolur. Buna hem taraftarların, hem yönetimin hem de futbolcuların inanması gerekiyor. Gaziantepspor, sıkıntılı dönemlerden geçiyor. Bu sıkıntının hep birlikte aşılması gerekiyor. Eğer birlik beraberlik içerisinde bu takıma sahip çıkılırsa gelecek sezon da yoluna süper ligde devam eder.

A.SERDAR ÖZEKŞİ