İÇİŞLERİ Bakanlığı ve İller İdaresi Genel Müdürlüğü işbirliğiyle başlatılan, 'İç Güvenlik Sektörünün Sivil Gözetiminin Geliştirilmesi Projesi' kapsamında Şahinbey ilçesinde başlatılan 'Yerel Önleme ve Güvenlik Planının Uygulanması'na destek verenlere sertifika dağıtıldı. Törende konuşan Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Tevfik Emre, düzenlenen proje ile iç güvenlik hizmetlerinin AB standartlarıyla uyumlu hale getirilmesinin amaçlandığını söyledi.

Gaziantep'in de aralarında bulunduğu pilot bölgelerde yaklaşık 2 yıl önce başlatılan İç Güvenlik Sektörünün Sivil Gözetiminin Geliştirilmesi Projesi'nin ikinci aşaması kapsamında 'Farkındalık oluşturma ve eğitim programı' düzenlendi.
Tuğcan Otel'de düzenlenen programa; Vali Yardımcısı Mehmet Tevfik Emre, Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın, emniyet ve jandarma personelleri, kamu kurumlarının temsilcileri ile davetliler katıldı.
Programın açılışında konuşan Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın, projenin önemli olduğunu ve ikinci aşamaya geçildiğini ifade etti.

Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Tevfik Emre ise projeyle ülkedeki iç güvenlik hizmetlerinin AB standartlarıyla uyumlu hale getirilmesinin amaçlandığını belirterek, "Proje ile, demokratik hakların vatandaşlarca daha yaygın kullanılması, insan odaklı kamu güvenliği anlayışının yerleştirilmesi, kolluk kuvvetleri üzerindeki denetim ve etkinliğinin arttırılması amaçlamaktadır" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Şahinbey ilçesinde yürütülen 'Yerel Önleme ve Güvenlik Planı' uygulamasına destek verenlere sertifikaları dağıtıldı. Sertifika töreni sonrasında ise Jandarma Üstçavuş Zeynep Kök, şiddet konulu sunum yaptı. DHA