Şahinbey Belediyesi tarafından Kocaoğlan Mahallesi’ne yaptırılan ve Azerbaycan Milli Kahramanı İbad Hüseyinli’nin adının verildiği parkın açılışı yapıldı.

Parkın açılışına Milli Eğitim Eski Bakanları Hasan Celal Güzel, Milli Eğitim Eski Bakanlarından Mehmet Sağlam, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Gaziantep Eski Milletvekili Derya Bakbak, Azerbaycan Bakü Milletvekili İtibar Hüseyinov, Hocavent Vali Yardımcısı Şahit Aslanov, Dünya Azerbaycanlılar Kültür Medeniyeti Merkezi Başkan Yardımcısı Rasim Mehmedov, Atilla Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Gülşen Behbud ve parka ismi verilen kahraman İbad Hüseyinli katıldı.

DOSTLUĞUN SİMGESİ

Başkan Tahmazoğlu, açılışı yapılan parkın Türkiye ve Azerbaycan dostluğunun simgesi olarak ayrı bir öneminin olduğunu söyledi. Azerbaycan ile olan dostluğun, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin her zaman devam edeceğini söyleyen Başkan Tahmazoğlu, “ Biz Azerbaycan’la iki millet tek devletiz. Devletlerin zor zamanları var. Ülkelerin zor zamanlarında kahramanlarımız ortaya çıkıyor işte şehrimizde Şahinbey, Karayılan ve binlerce isimsiz kahramanlar bu vatan için, bu bayrak için, bu devlet için hayatlarını seve seve feda etmişler ortaya koymuşlar” dedi.

KAHRAMANLAR UNUTULMAMALI

Milli Eğitim Eski Bakanlarından Hasan Celal Güzel de milletlerin kahramanlarını unutmaması gerektiğini ifade etti. Karabağ Savaşı’nda gösterdiği üstün mücadele ile Azerbaycan’ın en büyük devlet nişanlarından olan Azerbaycan Bayrağı Nişanı’na layık görülen İbad Hüseyinli’de kendi isminin parka verilmesinden dolayı minnettar olduğunu dile getirdi. BÜLTEN