ŞAHİN

*Kaos, fitne, dedikodu kaybetti, millet bunlara gereken dersi verdi

*Şehrül emin olarak saydam, şeffaf bir yönetim anlayışıyla hizmet yapacağız

*Partizanlık yapmadan, insan odaklı, herkese eşit mesafede hizmet üreteceğiz

*Ak Parti, Başbakanımız ve ekibi tarihe ve milletin gönlüne altın harflerle yazılacak

UZER

*Sadece birkaç okulda ışıldak ve mum ışığında sayımlar yapıldı.

*CHP Büyükşehirin nesine itiraz etti, yüzde 55 ve 21 gibi bir oran var

*Büyükşehir meclisinde 44 Ak parti, 9 muhalefet meclis üyemiz var

* Büyükşehir'de en çok oyunu artıran ilçeler Nizip, Yavuzeli ve İslahiye

Bu sözleri dün Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Fatma Şahin ile AK Parti il Başkanı Ahmet Uzer sarfetti. Fatma Şahin "Şehrül emin olarak saydam şeffaf bir yönetim anlayışıyla hizmet yapacağız. Birlikte varız birlikte yaparız. 1 milyon 800 bin kişinin hak ve adaleti ölçüsünde asla partizanlık yapmadan, insan odaklı, herkese eşit mesafede hizmet, eser üretip çok çalışacağız"derken, Ahmet Uzer ise, "belediye başkanlarından özellikle insanlara yaklaşım noktasında talepleri olduğunu belirterek, "Biz kendilerinden Hz. Ömer'in adaletini bekliyoruz. Bize yakışan da budur" şeklinde konuştu.

Ak Parti'nin resmi olmayan sonuçlara göre belediye başkanlıklarını kazanan belediye başkanları İl Başkanı Ahmet Uzer başkanlığında biraraya gelerek basın toplantısı düzenledi. Partililerin de katıldığı toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, hak ve adalet ölçüsünden ayrılmayarak herkese eşit mesafede hizmet ve eser üreteceklerini belirterek, "Şehrül emin olarak saydam, şeffaf bir yönetim anlayışıyla hizmet yapacağız" derken, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Uzer de, belediye başkanlarından özellikle insanlara yaklaşım noktasında talepleri olduğunu belirterek, "Biz kendilerinden Hz. Ömer'in adaletini bekliyoruz. Bize yakışan da budur" dedi.

AK PARTİ TAM KADRO

Ak Parti İl Başkanlığında düzenlenen ve Ak Parti Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Nejat Koçer, Halil Mazıcıoğlu, Derya Bakbak'ın da katıldığı toplantıya Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural, Nurdağı Belediye Başkanı Mehmet Yıldırır, Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, Yavuzeli Belediye Başkanı Kemal Sakaroğlu, Karkamış Belediye Başkanı Nuh Kocaaslan katıldı.

SAĞLIKLI BİR SEÇİM YAPTIK

Toplantının açılışında konuşan Ak Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, yerel seçimlerin çok güzel bir ortamda geçtiğini belirterek, "Ülkemiz yine güzel bir seçim yaparak demokrasinin en önemli şartlarından bir tanesi olan yerel seçimleri güzel bir atmosfer içerisinde yaptı. İnsanlarımız hür iradeleriyle sandığa gidererk görüşlerini ortaya koydular. Tabiki bu seçimde çok uzun bir kampanya süresi yaşadık. Bu yorgunluk olarak yüzümüze ve fiziğimize yansıdı ama ülkemizin demokrasisi adına bu 90 günü doya doya halkımızla birarada geçirdik. Özellikle Gaziantep için hem kampanya sürecinde hem de seçim günü çok ufak tefek münferit hadiselerin dışında çok güzel sağlıklı bir seçim yaptığımız kanatindeyiz" dedi.

DONMA TEHLİKESİ GEÇİRDİK

30 Mart'ta olağanüstü bir soğuk ve olağanüstü bir rüzgarın olduğunu hatırlatan Uzer, "Bu soğuk ve rüzgar bizler içinde sürpriz oldu. Seçim günü akşam adliyenin önünde donma tehlikesi geçirdik. Milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız müthiş üşüdük. Bunlar seçim ortamının güzel ve hatırda kalacak şeyleri. Tabiki elektrik kesintisi herkesi olduğu gibi bizleri de üzdü milletvekilleri arızanın giderilmesi için çalıştılar. Birkaç okul dışında sayım neticesinde elektrikleri verdirme imkanı oldu birkaç yerde ışıldak ve mum ışığında sayımlar yapıldı" dedi.

NESİNE İTİRAZ EDİLDİ?

Her seçimde olduğu gibi bu seçimde de itirazlar olduğunu söyleyen Uzer, "Ama görünen o ki, bu itirazların neticesinde de çok fazla birşey değişmeyecek. Büyükşehirde anormal derecede bir fark var yüzde 55 ve 21 gibi bir oran var. Bunun nesine itiraz edildi, açıkcası anlamış değiliz. Dün saat 14:00'den sonra aniden itirazlar başladı olabilir, diğer partiler de yasal haklarını kullanıyorlar. Bizim seçimden önce teşkilatımıza, sandık başlarında duran arkadaşlarımıza talimatlarımız, 'ne bizim bir oyumuzu bir başka partiye kaptırın, ne de başka bir partinin haram olan bir oyunu bizim hanemize yazdırmayın' demiştik. Allah'a şükür böyle bir şey olmadı. Pazar günü akşam saat 11 gibi zaten belli olan oranları öğrenmiştik. Bu da bizim teşkilatlarımızın bir başarısıdır. Yıl boyu seçime hazırlık yapmanın bir başarısıdır. Tutanaklar yüzde 100 partimize intikal ettirildi, geniş bir bilgisayar ağıyla neticeyi aldık" diye konuştu.

OĞUZELİ VE ARABAN'DA İTİRAZIMIZ OLDU

Belediye başkanlarına teşekkür eden Uzer, "Hepside inandığımız, güvendiğimiz ve samimiyetle arkasında durduğumuz ve duracağımız şahsiyetler. Tabi bizim hedefimiz 10-0 sıfırdı. Kesin olmayan sonuçlara göre 9-1 gibi tecelli etti, bizimde Ak parti olarak bir Oğuzeli belediye başkanlığı, bir de Araban'da meclis üyeliği noktasında bir itirazımız oldu. Onlarda inşallah bugün-yarın bir neticeye bağlanacak. Neticede halkımızın verdiği karara saygılıyız" dedi.

MİTİNG NETİCENİN HABERCİSİYDİ

Seçim öncesi ciddi polemikler yaşandığını anlatan Uzer şunları söyledi:"Özellikle anketler üzerinden bazı polemikler yaşandı. Biz 30 Mart'ı işaret ettik. Bütün partiler kendi adlarına değerlendirmelerini yapacaklardır. Neticede kazanan Gaziantepimiz olsun, kazanan ülkemiz olsun. Bu görevler gelip geçici. 5 yıl göz açıp kapayıncaya kadar gelip geçer. Halkın gönlünü alan, hoş seda bırakan devam eder, halkın güvenini kazanamayanlar gider. 9+1 neticesi başarılı bir neticedir. Başarılı bir oy oranıdır. Hedef olarak 2009'un üzerine çıkmayı hedef olarak koyduk. Bütün belediyelerde oy oranımızı artırdık. Miting zaten bu neticenin habercisiydi. Birileri bunu görmek istemediler. Adam taşıdığımızı, mitinge gelenlere adam başı 100 lira para verdiğimizi söylediler. Bizim o tablomuzu farklı göstermeye çalıştılar."

MECLİSTE AK PARTİ ZAFERİ

Yerel seçimlerin hakkını verdiklerini söyleyen Uzer, "Partimize ve başbakanımıza yapılanlar bizi biraz daha kamçıladı. Başbakanımıza yapılan hasmane hücumlar, bizleri biraz daha fazla itekledi. Sayın Başbakarımızın huzuruna görevini yapmış bir şehir olarak çıkacağımız için ben çok mutluyum. Özellikle belediye meclislerinde çok ciddi ağırlığımız oldu. Bu belediye başkanlarımızın ellerini güçlendirdi, rahat çalışacaklar. Büyükşehir meclisinde 44 Ak parti 9 muhalefet meclis üyemiz var" dedi.

EN ÇOK OYUNU ARTIRAN İLÇE NİZİP

Büyükşehir'de en çok oyunu artıran ilçenin Nizip olduğunu söyleyen Uzer, "Nizip ilçemizin oyu 58.11. İkinci yüksek oyu 57.43 ile Yavuzeli aldı. Üçüncü yüksek oy 57.09 ile İslahiye. Dördüncü 55.87 ile Nurdağı oldu. Araban 55.20 ile beşinci sırada. Şahinbey 54.40, Şehitkamil'de 54.32 oy aldık. Oy ortalamamız 54.57 gibi görülüyor. CHP 21.46, MHP 11.87, BDP 6.22. Büyükşehirde Ak Parti olarak 490 bin 398 oy aldık. Gerçekten bu olağanüstü bir netice. Allah birliğimizi dirliğimizi bozmasın, nice seçim zaferlerine diyorum" dedi.

HZ. ÖMER ADALETİ BEKLİYORUZ

Uzer, belediye başkanlarından özellikle insanlara yaklaşım noktasında talepleri olduğunu belirterek, "Biz kendilerinden Hz. Ömer'in adaletini bekliyoruz. Bize yakışanda budur" dedi.

BELEDİYE BAŞKANLARINA KEFİLİZ

Uzer, belediye başkanlarının Büyükşehir belediye başkanının orkestra şefliğinde çok önemli hizmetlere imza atacaklarını belirterek, "Sayın Büyükşehir Belediye başkanımız Ankara boyutunda da milletvekillerimizle beraber uyumlu bir şekilde çok önemli işlere imza atacaklar. Bu arkadaşlarımızın teşkilat olarak hepsine şahsen de tek tek kelifiliz. Herşeylerine, çalışkanlıklarına, dürüstlüklerine ve özellikle çok ciddi projelere imza atacaklarına inanıyorum" dedi.

ALAYA ALDILAR,TİYE ALDILAR

Büyükşehir adayının 1027 projesi olduğunu, seçim sürecinde bunu alaya alanlar, tiye alanlar olduğunu hatırlatan Uzer, "Ben özellikle seçim neticeleri belli olduktan sonra şunu söylüyorum, bugüne kadar ne söz verdiysek yaptık, Büyükşehir Belediye Başkanımız da eksiğini değil daha fazlasını yapacak. Sizlerde bu işin takipçisi olabilirsiniz" dedi.

ALNIMIZ AK, BAŞIMIZ DİK

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 12 yıl önce millete hizmet etme yolculuğuna çıktıklarını belirterek, "Milletimizin kurduğu partimizde, tohumunu milletimizin attığı bu güçlü partimizde milletimizin 8. sınavını da geçtik. Alnımız ak, başımız dik bu yolculuğa devam ediyoruz" dedi.

ZAFER MİLLETİMİZİN

İl başkanının şahsında çay servisi yapandan başlayarak tüm teşkilat üyelerine teşekkür eden Fatma Şahin, "Biz güçlü bir aileyiz. Herkes kendi seçimi gibi çalıştı. Hepsiyle onur gurur duyuyoruz. Kazanan ülkemiz oldu. Zafer varsa milletimizindir" dedi.

MİLLETTEN BİR KEZ DAHA VİZE ALDIK

'Kaynak Türkiye, güven ve istikrar, tam adalet, tam kalkınma' dediklerini belirten Fatma Şahin, "Gerçekleştirdiğimiz eserler ve hizmetler milletimizin terazisinden geçerek vize alarak huzurlarınızdayız. Dünya ve Türk siyasi tarihinde çok önemli bir başarı. Hiçbir makamı geriye götürmeden, milletin hayır duasını alarak eser üreterek, hizmet yapmak çok onurlu ve şerefli bir siyaset. Siyasetin kurallarını değiştiren Başbakanımızın, bize yola çıkarken söylediği 'siyasetin limanı güzel ahlaktır' etik siyasetin, ahlak odaklı siyasetin, eser odaklı siyasetin ne kadar önemli olduğunu bugün hep beraber görüyoruz. Kazanan demokrasimiz, milletimiz olmuştur. Bu necip millet kördüğümü çözmüş Ak partiyle durmak yok yola devam demiştir" diye konuştu.

FİTNE, DEDİKODU, KAOS KAYBETTİ

'Kaybedenlere baktığımız zamanda kaosun, fitnenin, kaybettiğini, dedikodunun, siyaset dışı birtakım oyunlarla milleti dizayn etmenin siyaset yolu olmadığını, milletimiz açık bir şekilde ifade etmiş ve gerekli dersi vermiştir' diyen Fatma Şahin, "Halkımız siyasette oy almanın yolunun gönüllere girmek olduğunu, hizmet üretmek olduğunu, eser üretmek olduğunu çok net olarak mesaj olarak vermiştir. O yüzden bütün herkesin buradan çıkaracağı çok önemli dersler vardır. Bunların çok iyi analiz edilmesi gerektiğini, sandıktan çıkan dersin bizim yolumuzu aydınlatarak bizim milletimizin bize verdiği mesajı çok iyi anlamamız, çok iyi algılamamız ve bu yolculuğa bu şekilde devam etmemiz gerekiyor. Ak partinin de farkı budur" dedi.

BAŞBAKAN VE EKİBİ TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILACAK

Bugün sandıktan çıkan net mesajda milletimizin vesayet rejimi istemediğinin görüldüğünü söyleyen Şahin, "Millet kendi iradesine sahip çıkmıştır, milli iradenin, demokrasinin, hukuk devletinin ve Türkiye'nin geleceği konusunda kazananın Türkiye olduğu bu mesaj çok net bir şekilde görülmüştür. Türkiye mesajını çok net olarak okumamız gerektiğini düşünüyorum. Sayın başbakanımızın, liderliği, cesareti, vizyonu ve ufkunda 12 yılda gelen tecrürebimizle geleceğe doğru hızla yol aldığımız ve yeni hedeflere doğru gittiiğimiz bir Türkiye yeni bir Gaziantep'i hep beraber inşa ediyoruz. Bu tarih, dünya siyasi tarihi, Ak Partiyi, başbakanımızı ve ekibini altın harflerle, tarihe, milletin gönlüne yazmıştır ve yazmaya devam edecektir" dedi.

TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLDUK

Gaziantep'i de genel siyasetten bağımsız düşünemeyeceğimizi belirten Şahin, Gaziantep'te de zorlu bir sınavdan geçtilerini belirterek şunları söyledi:"Seviyeli bir sınavdan geçtik. Valimiz başkanlığında bütün il başkanları ve adaylarıyla bayrakla ilgili aldığımız karar Türkiye'ye örnek olmuştur. Bizim hemşehrilerimizin bizden bir bayrak yarışı değil, eser, proje hizmet yarışı istediğini gördük ve bu anlayışı imza altına alarak Türkiye'ye örnek olduk. Seçim süreci demokrasi şöleni içinde geçti, hayır içinde yarıştık. Bu şehir kampanya süreciyle de örnek olmuştur" dedi.

GAZİANTEP KENDİNE YAKIŞANI YAPMIŞTIR

Başbakan'ın mitinginin muhteşem olduğunu, Başbakan'ın giderken Gaziantep muhteşemdi dediğini hatırlatan Şahin, "Gaziantep'te kazanan kardeşlik, huzur, barış olmuştur, Gaziantep yine örnek bir şehir olarak kendine yakışanı yapmıştır" dedi.

6200 KİLOMETREKARENİN SORUMLULUĞU BİZE AİT

Güçlü bir mutfak çalışmasıyla halkın huzuruna çıktıklarını ifade eden Şahin, "Oy umuda veriliyor. Eser, tecrübe ve hizmet siyasetine veriliyor. Yeni büyükşehir yasasına göre bizim artık merkez taşra ayrımımız kalmamıştır. Bugün 1 Milyon 800 bin kişinin sorumluluğu ve emaneti bize aittir. 9 ilçenin sorumluluğu bize aittir. Bugün 6200 kilometre karenin sorumluluğu bize aittir. Bütün başkanlarımızla seçimden önce oturup konuştuk, ne yaptık ne yapacağız, vizyonunu net olarak ortaya koyduk" dedi.

PARTİZANLIK YAPMAYACAĞIZ

Şahin, hak ve adalet ölçüsünden ayrılmayarak herkese eşit mesafede hizmet üreteceklerini belirterek, "Başarı hikayesini varış noktası olarak görmüyoruz. Bu aynı zamanda herkesin getirdiği noktayı bir yukarıya taşıma gayretidir. Çünkü biz kendimizle yarışıyoruz. En büyük rakibimiz kendimizdir. İşin hilesi dürüstlüktür doğru yoldayız. Şehrül emin olarak saydam şeffaf bir yönetim anlayışıyla hizmet yapacağız. Birlikte varız birlikte yaparız. 1 milyon 800 bin kişinin hak ve adaleti ölçüsünde asla partizanlık yapmadan, insan odaklı, herkese eşit mesafede hizmet, eser üretip çok çalışacağız. Bu millet bize vize verdi. Halk kendi vicdanını dinledi ve bize oy verdi" dedi. Leyla ÖZEKŞİ POLAT, Meral KINACILAR