Gökkuşağı Derneği organizasyonunda Usta Çınarların İzinde Projesi kapsamında Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr Mahmut Çınar tarafından ‘Hz. Muhammed'in İzinde’ söyleşisi gerçekleştirildi.
Belediye Konferans Salonu’nda yapılan söyleşi öncesinde Proje Koordinatörü Mirza Gökdemir; proje hakkında bilgi vererek, dört tane söyleşi gerçekleştirdiklerini ve bunun beşinci ve son söyleşi olduğunu belirtti.
Gökdemir; Usta Çınarların İzinde Proje kapsamındaki okumaların devam ettiğini Mayıs veya Haziran aylarında proje kapsamındaki gezilerin sonrasında bir sergi yaparak projeyi sonlandıracaklarını sözlerine ekledi.
Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mahmut Çınar tarafından yapılan söyleşide, peygamberliğin ne olduğu ve mahiyeti ile ilgili bilgiler verilirken insanlara rehberlik etme ve peygamberlerin günlük hayatında rol model olduklarını belirtti.
Çınar, “Peygamberlerin dini konularda tartışmasız otorite sahibi oldukları, peygamberlerin mucizelerle desteklendiklerini, peygamberimizin ise ebedi mucizesi Kur'an-ı Kerim’dir” dedi.
Söyleşi programına Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, Gençlik ve Spor Şube Müdürü Yaşar Sarıkaya, öğrenciler ve STK temsilcileri ve öğrenciler katıldı.