Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, dinamik kavşaklar, 4 kavşakta sola ve u dönüşlerin yasaklanması uygulamalarının ardından, trafiği rahatlatmak için yeni uygulamaları hayata geçirmeye hazırlanıyor. Bunlardan biri de Hürriyet Caddesi'nin tek yönlü olması konusu. Şahin, caddenin tek yönlü olup olmaması konusunu önce cadde esnafına soracağını söyledi. Dün görüşlerini aldığımız esnaf, bu uygulamaya sıcak baktı.

Hürriyet Caddesi esnafına caddenin tek yönlü olup olmaması konusunda neler düşündüklerini sorduk. Trafik sorununun tek yönlü yol ile çözüleceğine inanan esnaf çoğunlukta. Esnaf, caddenin boydan boya alt geçitle donatılması ortak görüşünde birleşirken, trafikteki sorunu çözmek için demir korkulukların sökülmesini ve yolun genişlemesi için yıkımların biran önce gerçekleşmesini istedi.

TEK YÖN İYİ OLUR

Cadde esnaflarından Ahmet Uzun, trafikteki sıkıntının bitmesi için tek yön kararının bir an önce uygulanması gerektiğini belirtti. Uzun, "Bu yolda trafik çok kalabalık. Trafiği rahatlatmak için tek şerit projesi burada hemen uygulanmalı. Yol tek yön olursa tek korkumuz bizim biz esnaflara müşteri yönünden zararı olur mu? Yol yapımı esnasında esnafa zararı olabilir ama yol tek yön olursa trafik rahatlar. Trafiğin rahatlaması için birde yolun ortasında bulunan demirin kaldırılması gerek, yol rahatlasın diye alt geçit yapılmalı caddeye baştan başa. Caddemiz İstanbul Taksim gibi olmalı araç trafiğine tam olarak kapatılmalı sadece insanlar geçmeli buralardan bu durum böyle olursa çok güzel olur" dedi.

TRAFİK RAHATLAR

Cadde esnaflarından Mustafa Şahin yolun tek yön olmasının trafiği rahatlatacağını söyledi. Şahin, "Yolun tek şeritli olması her zaman için buranın trafiğini rahatlatır, burada trafik çok tıkanıyor. Buradaki kavşak trafiği aksatıyor, bu kavşak buradan kaldırılmalı. Şuanda şehirde plansız bir gelişme var, bu trafiğide etkiliyor. Cadde boydan boya alt geçitle kaplanmalı, belki o zaman bu trafik sorunu biter. Yoksa hergün burada kazalar oluyor, ambulanslar güçlükle bu yoldan geçerek gidiyorlar, bu proje uygulanırsa hiç olmazsa buranın trafiği azalır" diye konuştu.

İYİ BİR UYGULAMA

Esnaflardan Veysel Okçu, tek yön uygulamasının trafiği rahatlatacak bir uygulama olacağını belirtti. Okçu, "Gaziantep'in komple trafiği buradan akıyor. Birşey olursa trafik tıkanır, buraya sadece altarnatif yollar açılabilir. İnönü caddesinden Öğretmenevine alttan yol yapılabilir. Yaşam hastanesinin, şuanda bu cadde Gaziantep'in trafiğini kaldıramıyor . Göbekte bulunan dönemeçten araçlar dönerken kilitleniyor. Belediye bana göre dar yollarda ortadaki göbekleri yıkmalı. Akıllı kavşaklarla trafik burada rahatlamalı. Ambulanslar burada trafikte kalıyor bunun engellenmesi için direk buraya alt geçit yapılmalı" şeklinde konuştu.

MÜŞTERİLERİMİZ AZALIR

Esnaflardan bu durumu farklı değerlendirende oldu. Hasan Kar, "Yolun sürekli değişmesini istemiyoruz. Bu yol tek yön olursa diğer yolların trafiği artar bizimde müşterilerimiz azalır. Yol çalışmalarında elbette dükkanlarımız zarar görecek " dedi.

PARK YERİ BULAMIYORUZ

Metin Demirer ise, "Yolun tek yön olması trafiği rahatlatır gibi. Şu anda mal indirirken mal kaldırırken arabayı park edecek yer bulamıyoruz" dedi. 'Bu yol Antep trafiğini kaldırmıyor' diyen Demirer, "Zaten sabah saatlerinde ve akşam iş çıkışı ve okul çıkışlarında burada trafik felç oluyor. Bu yol Düztepeden- Vilayete gidiş yolu olmalı. Ambulanslar burada trafikte kalıyor acil hastası olan ne yapsın. Alt geçit yapılmalı caddeye boydan boya üst tarafta ise boydan boya yaya trafiği olmalı" diye konuştu.

İSABETLİ OLUR

Hüseyin Ediz de, trafiğin rahatlaması için yolların bir an önce genişlemesi ve yıkımların yapılması gerektiğini belirterek, "Yollar Konya'daki gibi tek yön olursa isabetli bir karar olur. Yollarda bulunan trafik lambaları kaldırılmalı" dedi. Haluk ŞAHİN